Fatboy Slim u Kotoru!

Pretprodaja karata za njegov nastup u Kotoru počeće u ponedjeljak 29. avgusta, a cijena ulaznice iznosiće 22 eura

90 pregleda0 komentar(a)
19.08.2011. 04:29h

Jedna od najznačajnijih ličnosti elektronske muzike, britanski pionir bigbeata Norman Kuk, poznatiji pod pseudonimom Fatboy Slim gostovaće 24. septembra u kotorskoj diskoteci Maximus.

Ovo će ujedno biti prvo gostovanje legendarnog DJ-a i producenta u Crnoj Gori.

Prethodno član sastava Disque Attack, Stomping Pondfrogs i The Housemartins sa kojima je objavio hit singlove "Happy Hour" i "Caravan of Love", svoj prvi solo uspijeh postigao je 1989. pjesmom "Blame it on Bassline" koju je uradio zajedno sa MC Wildskim. U isto vrijeme učestvuje u osnivanju Beats Internationala, udruženja studijskih muzičara koje su činili pjevač Džesi Grejem, hornista Ešli Slejter i grupa The Mighty Dub Katz zajedno sa Garetom Hansomom (aka GMoney).

Pseudonim Fatboy Slim usvaja 1996. kao ironični odgovor na prethodni Pizzaman. Sam Kuk kaže da je nadimak uzeo od bluz pjevača iz Luizijane iz 40-ih godina prošlog vijeka, poznatog po numeri "Baby, I Want a Piece of Your Pie".

Debi album "Better Living Through Chemistry", na kojem se našao hit "Everybody Needs a 303", koji objavljuje 1997. doživljava ogroman uspjeh.

Singl "The Rockafeller Skank" objavljen kao najava albuma "You've Come a Long Way" postaje svjetski hit, a numera "Praise You" sa pomenutog izdanja postaje prvi njegov hit koji se našao na samom vrhu top lista u Britaniji i Americi. Spot za ovu pjesmu režirao je Spajk Džouns, a video je osvojio brojne Gremi i MTV nagrade, dok album osvaja platinasti tiraž.

"Halfway Between the Gutter and the Stars" objavljen je 2000. Za hit singl "Weapon of Choice" snimljen je više puta nagrađivan video sa Kristoferom Vokenom. Ovaj čuveni spot je neizostavan na svim listama najznačajnijih u istoriji muzike.

Treće studijsko izdanje "Palookaville" objavljuje 2004. , a prošle godine svjetlost dana ugledao je "Here lies love" rađen u kolaboraciji sa Dejvidom Burnom.

Fatboy Slim ušao je u istoriju svojim nastupom na plaži u Brajtonu početkom ovog milenijuma kada je natjerao 250 hiljada ljudi da plešu cijele večeri do ranih jutarnjih sati.

Karte od ponedjeljka

Pretprodaja karata za njegov nastup u Kotoru počeće u ponedjeljak 29. avgusta, a cijena ulaznice iznosiće 22 eura.

Kako organizatori saopštavaju, u opticaj će biti pušten ograničen broj karata, koje će najbrži imati priliku da kupe u kafiću Asu u Kotoru i turističkoj agenciji Exit travel u Podgorici. Redovna cijena ulaznica izosiće 29 eura, i pored pomenutih prodajnih mjesta moći će da se kupi i u Revelin clubu u Dubrovniku i Living Room pabu u Baru, a biće dostupne i putem online prodaje na sajtu gigstix. Na dan nastupa Fatboy Slima ulaz u Maximus koštaće 35 eura.