Aerodrom u Podgorici: Zabranjeno privremeno parkiranje uz zgradu

Revoltirani čitaoci “Vijesti” tvrde da ono što se podrazumijeva na bilo kojem evropskom aerodromu na podgoričkom ne važi

100 pregleda0 komentar(a)
Aerodrom parkiranje, Foto: Luka Zeković
17.08.2011. 15:55h

Gdje, pod kojim uslovima, i koliko vremena, možete parkirati svoj automobil na podgoričkom aerodromu, ukoliko pratite nekog ko putuje ili koristi usluge aerodroma, pitanje je na koje niko od tamošnjih zaposlenih nije mogao da odgovori.

Naime, na podgoričkom aerodromu važi pravilo da na sva novinarska pitanja odgovara isključivo direktor Milovan Đuričković, koji je, kako nam je saopšteno, na godišnjem odmoru.

Revoltirani čitaoci “Vijesti” svakodnevno tvrde da ono što se podrazumijeva na bilo kojem evropskom aerodromu - da privremeno parkirate automobil u prvoj liniji od ulaza kako bi iskrcali putnike i prtljag, na podgoričkom ne važi.

Parkiranje na prvoj rampi, kako su nam nezvanično objasnili radnici angažovani na kontroli aerodroma, zabranjeno je upravo iz bezbjedonosnih razloga

To, kako upozoravaju, svakodnevno dovodi do brojnih svađa, jer obezbjeđenje aerodroma nema razumijevanja da na kratko posjetilac baš na prvoj rampi mora iskrcati saputnike ili prtljag.

Zvaničnog odgovora zašto je tako nema, a osim rampe, u prvoj liniji parkinga, sačekaće vas i tabla sa upozorenjem da je parkiranje dozvoljeno samo autobusima i osobama sa invaliditetom.

"Možete lijepo ući u drugu traku"

Parkiranje na prvoj rampi, kako su nam nezvanično objasnili radnici angažovani na kontroli aerodroma, zabranjeno je upravo iz bezbjedonosnih razloga, osim izuzetnih i najavljenih prilika, poput dolaska VIP ličnosti.

Na svom radnom mjestu, nezvanično nam je potvrđeno, bio je i zamjenik direktora i rukovodilac aerodromske službe

"Možete lijepo ući u drugu traku, na kratko iznijeti prtljag i potom odvesti automobil do parkinga, gdje je prvih 15 minuta besplatno, a onda plaćate 60 centi po započetom satu. Ne vidim u čemu je problem", kazao je juče “Vijestima” jedan od zaposlenih na aerodromu.

Tu informaciju, takođe nezvanično, potvrdila nam je radnica na naplati parkinga, koja nam je objasnila da najveći problem prave korisnici parkinga koji zloupotrijebaju minutažu dozvoljenu za besplatno parkiranje.

Zašto na obavještenju, osim redovnog cjenovnika na parking kućici, ne piše koliko minuta se može besplatno koristiti parking, i ko je tu minutažu odredio, još jedno je od pitanja koje se nametnulo, a na koje “Vijestima” opet nije imao ko da odgovori.

Ljubazni, ali nemoćni radnici samo su slegnuli ramenima i za sve odgovore nas uputili u Upravnu zgradu.

Na svom radnom mjestu, nezvanično nam je potvrđeno, bio je i zamjenik direktora i rukovodilac aerodromske službe, ali nakon dugog raspitivanja portira, kojem smo objasnili zašto nam konkretno treba sagovornik, ponovo je sitigao isti odgovor: “Žao nam je, ali samo direktor smije davati bilo kakve izjave “.