Ozbiljnošću do tri boda

"Namučili su i Sutjesku i Budućnost i sigurno će učiniti sve da protiv nas konačno stignu do pozitivnog rezultata.", optimista je pomoćni trener pljevaljskog prvoligaša Sabahudin Bekto.

0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
17.08.2011. 08:13h

Posao u Nikšiću Rudar je odradio kako su u klubu i planirali. Uzeta su tri boda, uz igru koja je bila daleko od blistave, ali vremena za detaljnije analize jednostavno nema. Prvenstveni raspored nametnuo je drugu temu za razmišljanje, a ona se zove Bokelj i kako ostvariti prvi trijumf i pred svojim navijačima (na premijeri pod Golubinjom odolio Lovćen, 1:1).

Zadatak, svakako, neće biti lak. Kotorani su izdanjem protiv Budućnosti potvrdili da se nikome neće predati bez borbe, pa ni aktuelnom osvajaču Kupa. Dakle, Pljevljacima je jasno da će ovog puta morati da budu i lepršaviji i konkretniji nego u prethodnih 180 minuta kako bi se u bodovni konto upisala još jedna „trojka“.

"Mislim da je kraj Bistrice bio uočljiv napredak i da ćemo istim putem nastaviti i u narednom periodu. Bili smo disciplinovani od početka do kraja i, što je veoma važno, strpljivi, pa trijumf nije mogao da izostane. Vjerujem da ćemo nastaviti u tom ritmu i da će Bokelj biti sljedeća žrtva. Ne zavarava nas učinak Kotorana u prethodne dvije utakmice, niti činjenica da se radi o novajliji u Prvoj ligi".

"Namučili su i Sutjesku i Budućnost i sigurno će učiniti sve da protiv nas konačno stignu do pozitivnog rezultata. Međutim, ako mi budemo na potrebnom nivou, taj cilj moraće da ostvare na nekom drugom terenu", optimista je pomoćni trener pljevaljskog prvoligaša Sabahudin Bekto.

Angažovanjem iskusnog napadača Nenada Stojanovića (iako nedovoljno fizički spreman, kvalitet je potvrdio evrogolom u Nikšiću) i povratkom Ivice Jovanovića sa probe u Rusiji, u značajnoj mjeri je neutralisan ključni problem Rudara - neefikasnost. Za sada se to, doduše, ne vidi na tabeli datih golova (samo dva, od kojih jedan sa bijele tačke), ali Bekto ne sumnja u poboljšanje statistike.

"Ma, biće golova, ali su od toga preči bodovi. Nekad je i samo jedna lopta u protivničkoj mreži dovoljna za potpuno zadovoljstvo. Naravno, ako je igra po ukusu, i ekipe i navijača.

I nakon dva uzastopna poraza, Kotorane ne napušta optimizam. Trener Slobodan Drašković u Pljevljima ne može da računa na kapitena Vujovića, koji je povrijeđen na meču protiv Budućnosti, Videkanić je zaradio isključenje na istom meču, dok je Stojanović i dalje van stroja.

"Zadovoljili smo igrom protiv Budućnosti, samo treba još da prorade napadači. Na prethodna dva meča promašili smo puno šansi, nadam se da će nam se u Pljevljima sve vratiti", rekao je trener Drašković.