Cetinjani opomenuli Pljevljake

"Sješćemo, analizirati učinak svih, pogledati se u oči i učiniti sve da u kratkom roku ispravimo greške i budemo ekipa kakvu svi zajedno želimo", rekao je trener Rudara Radojičić.

55 pregleda0 komentar(a)
07.08.2011. 07:28h

Kada više od polovine vremena na utakmici djeluješ bez svježine, žara, želje, borbenosti, zalaganja i htjenja (tim redom je strateg Rudara Dragan Radojičić pobrojao mane svoje ekipe i još im dodao i termin – kilavo), onda je i pobjeda misaona imenica.

Pljevljaci zbog prethodno pomenutih nedostataka nisu ostvarili pobjedu, a nisu ni Cetinjani (1:1), jer im je u pojedinim momentima falila prisebnost, pa je remi možda i najpravedniji ishod premijernog prvenstvenog duela pod Golubinjom, u kome je Lovćen još jednom potvrdio da jednostavno ne leži Rudaru.

Rudar je bio bolji i konkretniji samo u uvodnim trenucima utakmice kada su Perovića pokušali da ugroze Popović u 5. i Mrdak u 7. minutu.

Bilo je u tom periodu i dosta centaršuteva u šesnaesterac gostiju, takođe i nekoliko kornera, ali ne i većih opasnosti po mrežu Cetinjana.

I čim je došao do daha, Lovćen je poveo. Sudija Šćepanović sjajno je pustio prednost (fauliran Stevović), lopta je za nekoliko sekundi stigla do iskusnog Jablana, koji je prihvatio i efektnim udarcem sa petnaestak metara iskosa pogodio suprotni, gornji lijevi ugao nemoćnog Mijatovića.

Vođstvo rivala dodatno je „svezalo noge“ igračima Rudara, pa do kraja poluvremena nije viđena nijedna prava akcija ili šansa, a kamoli eventualno izjednačanje.

Doduše, nešto više su mogli da učine Brnović u 41. i Miroje Jovanović u 45. minutu, ali su i njihove poluprilike više bile produkt stihije nego izgrađenih kombinacija.

Domaći igrači su u nastavku, valjda „izribani“ od trenera Radojičića u svlačionici, krenuli angažovanije ka golu Cetinjana i prvu pravu priliku za pogodak propustili da realizuju u 55. minutu kada se u petercu nije najbolje snašao Igumanović, pa je i njegov traljav šut na vrijeme izblokiran.

Što Pljevljacima za nogom nije pošlo tada, jeste devet minuta kasnije. Kaluđerović je neoprezno u svom kaznenom prostoru srušio Ivanovića i za Šćepanovića nije bilo dileme - odmah je pokazao na bijelu tačku, odakle je Francišković bio neumoljiv za konačnih 1:1.

"Loše odigrano prvo poluvrijeme, kada smo dozvolili gostima da previše drže loptu i da nas kazne iz kontranapada poslije jedne naše greške na njihovoj polovini, koštalo nas je gubitka dva vrijedna boda. U drugom dijelu smo se trgli, bili konkretniji, na vrijeme izjednačili, ali nije bilo snage za potpuni preokret. Sješćemo, analizirati učinak svih, pogledati se u oči i učiniti sve da u kratkom roku ispravimo greške i budemo ekipa kakvu svi zajedno želimo", rekao je Radojičić.

Cetinjani su mnogo zadovoljniji bodom.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, bili ravnopravan protivnik Rudaru i zasluženo osvojili važan bod. Tačno je i da smo mogli i do sva tri da je u samom finišu bilo malo više koncentracije, ali i ovako smo zadovoljni uspješnim početkom sezone s obzirom na to da u Pljevljima nikad nije lako stići do pozitivnog rezultata", kazao je pomoćni trener Lovćena Miodrag Kostić.

Rudar - Lovćen 1:1

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Željko Pavićević (Podgorica), Šeko Šabotić (Tuzi). Strijelci: Francišković u 64. (penal) za Rudar, Jablan u 26. minutu za Lovćen. Žuti kartoni: Useni i Serž (Rudar), Kaluđerović i Bogdanović (Lovćen).

Rudar: Mijatović 6,5, Popović 6, Igumanović 5,5 (Ivanović 6), Adžić 6,5, Nestorović 5,5 (Useni 6,5), Brnović 6 (Serž), Francišković 6,5, Vlahović 5, Mrdak 5,5, M. Jovanović 5,5, Radusinović 6.

Lovćen: Perović 7, Ćetković 6,5, Marković 6, Mirković 6, Belada 6 (Stanojević), Radunović 6 (Vujović), Bogdanović 6, Jablan 7, Stevović 7, Kaluđerović 6,5, Pejaković 6 (Lopičić).