Barselona se uz rekord oporavlja od rimskog šoka, Sevilja gubila 0:2, pa izvukla remi

U derbiju kola, Katalonci su na svom terenu porazili Valensiju 2:1, pa sada imaju 14 bodova prednosti u odnosu na Atletiko Madrid

0 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
14.04.2018. 20:36h

Trebaće vremena da se oporavi od šoka koji je doživjela zbog poraza na rimskom "Olimpiku", u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Rome (3:0), ali Barselona mora da misli i što prije i teoretski osigura titulu - u derbiju kola, Katalonci su na svom terenu porazili Valensiju 2:1, pa sada imaju 14 bodova prednosti u odnosu na Atletiko Madrid.

Barsa je postavila novi rekord od 39 uzastopnih utakmica bez poraza u Primeri.

Barselona je sa 82 boda jedina bez poraza u Primeri i za osvajanje titule potrebno joj je da osvoji još sedam bodova iz šest utakmica.

Valensija je ostala na trećem mjestu, ali Real u ponedjeljak ima šansu da je pretekne, jer zaostaje bod, a gostuje Malagi.

Što se meča tiče, na asistencije Filipea Kutinja, golove za Katalonce postigli su Luis Suarez iz peterca u 15. minutu i Samjuel Umtiti posle kornera u 51, a utešni pogodak za "slijepe miševe" dao je Dani Pareho iz penala, u 87.

Golman Katalonaca Mark Andre Ter Štegen "imao" je loptu, praktično legao na nju, ali ga je ona ipak prošla i završila u mreži za konačnih 2:1.

Gosti su, tako, završili niz od devet odigranih utakmica bez poraza, tokom kojeg su ostvarili čak osam pobjeda.

Duel za kvalifikacije za Ligu Evrope između Sevilje i Viljareala je završen bez pobjednika - 2:2.

Remi više odgovara gostima, pošto su zadržali šesto mjesto, dok je Sevilja i dalje sedma, a upisala je i šestu utakmicu bez pobjede u svim takmičenjima (petu računajući samo Primeru) i dovela u pitanje izlazak na međunarodnu scenu naredne sezone, koji će najvjerovatnije morati da traži osvajanjem Kupa kralja.

Naime, klub iz Andaluzije šest kola prije kraja zaostaje pet bodova za petoplasiranim gradskim rivalom Betisom, a jedan za Viljarealom, ali ima šansu da se izbori za Ligu Evrope i kroz Kup kralja, u kojem naredne subote u finalu igra protiv Barselone.

Inače, umalo da se ponovi novembarski duel Viljareala i Sevilje, kada je "žuta podmornica" vodila 2:0, ali je izgubila 2:3.

I ove subote Viljareal je imao dva gola prednosti, međutim, Sevilja je uspjela da stigne do 2:2, pritom je promašila i penal, istina kod 0:2...

Gosti su bili bolji veći dio utakmice, a poveli su u 36. minutu, preko Danija Rabe, koji se ubacio iz drugog plana i udarcem glavom realizovao centaršut Kastiljeha sa desne strane.

Kada je u 62. minutu za svega desetak sekundi Visam Ben Jeder dobio dva žuta kartona (oba zbog prigovora!), i to poslije samo osam minuta u igri, a potom i Serhio Asenjo odbranio penal Nolitu u 77. minutu, djelovalo je da je pitanje pobjednika riješeno.

Međutim, domaćin nije tako mislio. Zbog igranja rukom koje je prethodilo penalu, poslije šuta Nolita glavom, Haime Kosta je dobio drugi žuti karton, pa su timovi opet bili brojčano izjednačeni.

Promašaj nije demoralisao Nolita, koji je u 78. minutu odlično reagovao u gužvi pred golom Viljareala i smanjio zaostatak. Potom je, u 82. minutu, uslijedila "bomba" N'Zonzija sa više oko 25 metara za konačnih 2:2...

Rezultati 29. kola

Sevilja - Viljareal 2:2

Nolito 78, N'Zonzi 82 - Raba 36, Baka 68.

Barselona - Valensija 2:1

Suares 15, Umtiti 51 - Pareho (penal) 87.

Las Palmas - Sosijedad 0:1

Ojarzabal 21.

Leganes - Selta 1:0

Gerero 63.

Atletik Bilbao - Deportivo La Korunja 2:3

Garsija 47, Susaeta 72 - Adrijan 6, 14, Borha 53.

Petak: Đirona - Betis 0:1

Nedjelja: Eibar - Alaves (12), Atletiko Madrid - Levante (16.15), Hetafe - Espanjol (18.30), Malaga - Real Madrid (20.45)