Pljevlja: Roditelji đaka iz Ševara apeluju da se urede dvorište i prilaz školi

Nadaju se da će đaci u novu školsku godinu krenuti sa mnogo boljim uslovima

130 pregleda0 komentar(a)
OŠ Boško Buha, Foto: Goran Malidžan
31.07.2011. 16:35h

Predsjednik Komisije za bezbjednost pljevaljske Mjesne zajednice Ševari Kemal Pajević pozvao je odgovorne u opštini i državi da počnu realizaciju obećanih projekata u dvorištu i na putevima prema Osnovnoj školi „Boško Buha“ kako bi učenici od naredne školske godine, bezbjednije stizali do školskih klupa.

Pajević kaže da je planom budžeta za 2011. godinu u dijelu kapitalnog budžeta predviđena izgradnja i renoviranje trotoara na prilazima školi, kao i postavljanje rasvjete, ali da mjesec dana pred početak nove školske godine, od toga ništa nije realizovano.

posebna priča postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, a naročito ocrtavanje pješačkih prelaza na prilazima školama, jer takvi radovi nisu izvođeni još od prošlog ljeta što značajno umanjuje bezbjednost saobraćaja, a posebno pješaka
„Takođe još nije došlo do realizacije poslova koje treba da izvodi Direkcija javnih radova vezanih za Ulicu narodne revolucije, na prilazima prema školi, posebno zbog toga što se radi o ulici sa velikom frekvencijom saobraćaja i najviše udesa u prethodnim godinama, u kojima su povrijeđivana djeca. Slična je situacija kad je u pitanju rad Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode, jer je prije nekoliko nedjelja isječen asfalt na ulicama na prilazima školi i tako ostavljeno, što predstavlja ogroman problem vlasnicima motornih vozila, a posebno stanarima koji ne mogu da parkiraju svoja vozila ispred zgrada u kojima žive“, tvrdi Pajević.

On kaže da je „posebna priča postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, a naročito ocrtavanje pješačkih prelaza na prilazima školama, jer takvi radovi nisu izvođeni još od prošlog ljeta što značajno umanjuje bezbjednost saobraćaja, a posebno pješaka.

„Predstavnici mjesne zajednice apeluju na nadležne da konačno krenu sa realizacijom navedenih planskih zadataka sa nadom da će đaci u novu školsku godinu krenuti sa mnogo boljim uslovima, makar kad je njihova bezbjednost u pitanju na putevima prema školi i u školskom dvorištu”, kaže Pajević.

Potpredsjednik Opštine Avdo Ajanović je rekao da će se ti poslovi realizovati i da su već počeli pripremni radovi, te da će biti završeni do zime.

Predstavnici pljevaljske mjesne zajednice Ševari su 6. maja podnijeli pismene zahtjeve rukovodstvima Elektroprivrede i Rudnika uglja u kojima traže donaciju za asfaltiranje dijela školskog dvorišta i igrališta u OŠ „Boško Buha“, ali da ni nakon skoro tri mjeseca nisu dobili odgovor, iako su uz zahtjev priložili i predračun radova.

Pajević je naglasio da su poslali i pisani zahtjev „Sava Montenegro“ osiguranju, preko poslovnice u Pljevljima, za donaciju postavljanja video nadzora za OŠ „Boško Buha“ sa predračunom radova. Prošlo je skoro tri mjeseca, a nijesmo dobili odgovor.

Od EPCG još ni centa

Pajević je kazao da je svim građanima Pljevalja više nego jasno koliku dobit ima Elektroprivreda od Termoelektrane u Pljevljima i koji je njen značaj za čitavu državu, a na štetu građana Pljevalja, posebno djece zbog porasta bolesti respiratornih organa i velike zagađenosti gradske sredine.

“Pri tom EPCG nikad nije imala namjeru da učestvuje u donacijama za Pljevlja, čak ni kad su djeca u pitanju. Ponovo apelujemo na preduzeća kojima su upućeni zahtjevi za donacije kako bi djeca u Pljevljima imala bolje uslove za školovanje, da pomognu, a istovremeno i da pokažu pažnju prema gradu koji ima ogromne ekološke probleme dobrim dijelom i zbog njihovog rada”, kaže Pajević.