Iz opklade bivšu djevojku izudarao kamenom do smrti

Na Fejsbuku je pokušao prikazati kao da je u vrijeme ubistva bio cijelo vrijeme kući, a čim su prijavili Rebekin nestanak, Džošua je otišao do njene porodice i glumio zabrinutost

0 komentar(a)
Džošua Dejvis, Foto: Vijesti online
31.07.2011. 15:08h

Šesnaestogodišnjeg Džošuu Dejvisa proglasili su na sudu u Velsu krivim za monstruozno ubistvo bivše djevojke, petnaestogodišnje Rebeke Ajlvord.

Rebeka i Džošua upoznali su se još kao mala djeca. Počeli su se zabavljati 2009. godine i Rebeka ga je ostavila nakon tri mjeseca.

Nazvao ju je i, pod izgovorom da je želi vidjeti, namamio ju je u obližnju šumu
Džošua je zbog toga dugo bio ozlojeđen.

Nakon izvjesnog vremena, kroz šalu se počeo hvaliti svojim prijateljima kako bi mu bilo lako ubiti bivšu djevojku, samo kad bi to htio. Jedan prijatelj ga je počeo izazivati na opkladu: ako naudi Rebeki, ovaj će ga častiti doručkom.

Njena majka na sudu je ispričala kako se njena kćerka radovala susretu, jer je bila uvjerena da on želi da opet budu par
Nazvao ju je i, pod izgovorom da je želi vidjeti, namamio ju je u obližnju šumu. Tamo je oborio na zemlju i izudarao kamenom veličine fudbalske lopte po glavi.

Njena majka na sudu je ispričala kako se njena kćerka radovala susretu, jer je bila uvjerena da on želi da opet budu par. Ostavio je Rebeku da leži u lokvi krvi i otišao po prijatelja.

Doveo ga je na mjesto zločina i iznad Rebekinog tijela objašnjavao mu kako je teško nekome slomiti vrat, da njoj to nije mogao učiniti jer je pokušala pobjeći pa ju je izudarao kamenom.

Na Fejsbuku je pokušao prikazati kao da je u vrijeme ubistva bio cijelo vrijeme kući, a čim su prijavili Rebekin nestanak, Džošua je otišao do njene porodice i glumio zabrinutost.

Prijavio ga je prijatelj, na kojeg je kasnije pokušao svaliti krivicu. Mladićevi prijatelji inspektorima su se povjerili kako je Džošua bio opsjednut ubistvima.