Bivši radnici Bjelasice Rade sjutra o daljim koracima u borbi za svoja prava

Preduzeće Krisma Bjelasica radnicima duguje zarade, regrese i tople obroke, a nije im uplaćvan ni radni staž

69 pregleda0 komentar(a)
Krisma Bjelasica radnici, Foto: Beća Čoković
31.07.2011. 11:18h

Bivši radnici Bjelasice Rade, koji su po ugovoru ustupljeni preduzeću Krisma-Bjelasica i već preko 20 dana štrajkuju glađu, sjutra bi trebalo da definišu dalje korake u borbi za njihova prava. Radnici su ranije saopštili da se više neće obraćati nijednoj državnoj instituciji, pa ni novinarima. Izvori bliski agenciji Mina-business kazali su da je zdravstveno stanje radnika loše, da ih ima i sa upalom pluća, kao i da je jedan radnik u bolnici.

Radnici ne žele ni pomoć Hitne službe
Radnici ne žele ni pomoć Hitne službe, a ne očekuju mnogo ni od državnih organa kao ni od stečajnog upravnika pekare. Državni organi, kako navodi izvor, upoznati su sa njihovom situacijom i zahtjevima, ali ne reaguju. Radnici su spremni da ih i na nosila iznesu, ali neće odustati od zahtjeva i čekaće do daljnjeg rješenje problema. Preduzeće Krisma Bjelasica radnicima duguje zarade, regrese i tople obroke, a nije im uplaćvan ni radni staž.
Preduzeće Krisma Bjelasica radnicima duguje zarade, regrese i tople obroke, a nije im uplaćvan ni radni staž
Krisma je 2006. godine zakupila pekaru koja je poslovala u okviru fabrike mineralne vode, Bjelasica Rada. Ugovor je raskinut 2009. godine, a u pekaru je u aprilu prošle godine uveden stečaj. Bjelasica Rada sada je ponovo vlasnik pekare, a ugovorom o zakupu bilo je predviđeno da se radnici nakon raskida ugovora vrate u fabriku mineralne vode, a da su oni umjesto toga poslati na Biro rada.