Radulović: Važno je da dobro startujemo

Nisam od onih koji obećavaju, već od onih koji su spremni da rade i da razmišljaju od utakmice do utakmice. Tako i pripremam ekipu

83 pregleda0 komentar(a)
mika, Foto: Boris Pejović
29.07.2011. 09:07h

Fudbaleri Budućnosti juče su treniriali na svojoj “plastici”, na Starom aerodromu, nakon što su 14 dana proveli na pripremama u Novom Sadu. Dvonedjeljno odustvo bilo je i neka vrsta triježnjenja nakon evropskog debakla protiv Fljamurtarija, ali i period upoznavanja sa novim trenerom Miodragom Radulovićem.

Radulović se sada bolje uvjerio u kvalitet ekipe, kaže da je izuzetno zadovoljan, ali naglašava da ni sada, kao ni u toku sezone, neće forsirati priču da je njegova ekipa favorit.

Iako se ta priča, kada je u pitanju Budućnost i crnogorski fudbal, uvijek podrazumijevala, pa makar se još deset puta dogodio Fljamurtari.

- Nisam od onih koji obećavaju, već od onih koji su spremni da rade i da razmišljaju od utakmice do utakmice. Tako i pripremam ekipu. Uvježbavamo da igramo brzo, sa tačnim pasom. Ako bude tako biće i atraktivnog fudbala, samim tim i pobjeda. Sada je važno da dobro startujemo - kaže Radulović.

Budućnost je odigrala četiri kontrolne utakmice na pripremama (remiji sa Vojvodinom i Proleterom, pobjede nad Indeksom i Novim Sadom) i, po Raduloviću, ostavila dobar utisak.

- Igrali smo dobro, naročito u posljednjem meču protiv Vojvodine, što je bila i najjača utakmica. Cilj je bio da ekipa vrati samopouzdanje nakon ispadanja u Evropi, mada je ono djelimično povraćemo nakon revanša i pobjede protiv Fljamurtarija.

Iako može da nabroji gotovo kompletan prvi tim fudbalera koji su ovog ljeta napustili Budućnost (od golmana Banovića, desnog beka Mazića, štopera Radovića i Adamovića i Nikole Vukčevića, vezista Brnovića, Ajkovića, vjerovatno i Petra Vukčevića, pa sve do napadača Vukovića, možda i Mugoše), Radulović je zadovoljan fudbalerima sa kojima raspolaže.

- Vjerujem da će do dobro da izgleda, bez obzira na što nismo imali puno vremena. Još jednom tražim malo strpljenja, jer je u fudbalu gotovo nemoguće formirati tim i preko noći napraviti igru i rezultat. Očekujem da ćemo neke stvari ispravljati u hodu, čak u toku prvenstva, a izvjesno je da će nam se priključiti i još neki fudbaleri.

Pojačanja po Raduloviću, moraju da budu bolja od fudbalera koji trenutno nose dres Budućnosti.

- Formiraćemo kriterijume na osnovu kojih ćemo dovoditi pojačanja. Jer, šta će nam novi fudbaler ako nije bolji od ovih koje imamo. Igrač koji dolazi u Budućnost mora da bude 30 odsto boljih od onih koji već nose dres. Samo tako ćemo unaprijediti igru - zaključuje Radulović.

Posljednju provjeru pred start šampionata Budućnost će imati u subotu protiv Lovćena. U prvom kolu novog šampionata, 6. avgusta, Podgoričani gostuju Grblju.