KFOR prebacuje snage na prelaz Brnjak

Put od Jarinja ka Kosovskoj Mitrovici oko 20 sati blokirali su američki vojnici iz sastava Kfora. Put je blokiran u blizini mjesta Lešak, u oba pravca, i prolazak nikome nije dozvoljen

0 komentar(a)
Jarinje, Foto: B92.net
27.07.2011. 20:20h

KFOR večeras prevozi vojnike na prelaz Brnjak, kao pojačanje, saznaje agencija Beta. Prebacivanje dodatnih snaga KFOR-a obavlja se helikopterima. Na tom administrativnom prelazu između centralne Srbije i Kosova je mirno.

Euleks i predstavnici Kosovskomitrovačkog okruga demantovali su navode nekih medija da je i taj prelaz zapaljen par sati nakon što su drugi prelaz na sjeveru Kosova, Jarinje, zapalili nepoznati mladići sa kapuljačama. U Kosovskoj Mitrovici je večeras mirno. Na ulazu u Zvečan ima ljudi, ali put nije blokiran.

Sa druge strane, na putu od Leposavića do Mitrovice, dugačkom 35 kilometara, nije bilo nikoga
Sa druge strane, na putu od Leposavića do Mitrovice, dugačkom 35 kilometara, nije bilo nikoga, javlja reporter Bete iz Mitrovice. Put od Jarinja ka Kosovskoj Mitrovici oko 20 sati blokirali su američki vojnici iz sastava Kfora. Put je blokiran u blizini mjesta Lešak, u oba pravca, i prolazak nikome nije dozvoljen. Prelaz Jarinje zapaljen je molotovljevim koktelima i demoliran bagerom.

Istovremeno je bačen molotovljev koktel i na bazu Kfora, udaljenu 50-ak metara, koja je zbog toga evakuisana.