Radnicima SSCG jedna plata umjesto obećane tri

"Argumentovano smo razgovarali o svim problemima u SSCG što je njega iznerviralo nakon čega je ustao i otišao", kazao je zaposleni u SSCG Vukadin Ćupić, koji je prisustvovao sastanku

0 komentar(a)
Savez Sindikata, Foto: Boris Pejović
22.07.2011. 16:32h

Zaposleni u SSCG su imali sastanak sa poslodavcem, generalnim sekretarom SSCG Zoranom Masoničićem na kojem su saznali da dogovor o isplati tri zaostale zarade do kraja mjeseca neće biti ispunjen.

Taj dogovor je bio uslov da troje radnika krajem juna prekinu štrajk glađu.

"Masoničić je iznenada napustio sastanak. Argumentovano smo razgovarali o svim problemima u SSCG što je njega iznerviralo nakon čega je ustao i otišao", kazao je zaposleni u SSCG Vukadin Ćupić, koji je prisustvovao sastanku.

"Obećao nam je da će do petka biti uplaćena jedna plata ali mi ćemo insistirati da to budu tri. Pregovori oko iznajmljivanja prostora u Beogradu Vladi su propali tako da ne znamo odakle će nabaviti novac. Rekao nam je da “ne postoje tehničke mogućnosti” da nam da naše pare", rekao je Ćupić.

On je najavio da će u petak tražiti sastanak sa Masoničićem iNe Popovićem jer se nadaju da će oni imati neki predlog, a nakon sastanka će odlučiti o narednim potezima.

Od 1. avgusta radnici SSCG idu na kolektivni godišnji odmor što će otežati eventualni novi štrajk.

Masoničić nije odgovarao na telefonske pozive “Vijesti”.