Radnici Tehnostila odlučuju o daljim potezima, ministar im nije mogao pomoći

U posebno teškoj situaciji su 33 radnika koji se nisu prijavili za socijalni program

52 pregleda0 komentar(a)
Tehnostil, Foto: Vijesti online
18.07.2011. 17:45h

Radnici nikšićke hladne valjaonice Tehnostil, koji su u petak najavili moguće zatvaranje u fabriku, odlučiće na sjutrašnjem zboru o daljim potezima. Predsjednik sindikata Marko Mirjačić kazao je da ministar ekonomije Vladimir Kavarić na današnjem sastanku u Podgorici nije mogao ništa da im obeća kada je u pitanju razrješenje situacije u fabrici.

„Zamoljeni smo da sačekamo do kraja mjeseca, uz obrazloženje da bi do tada trebalo da bude poznat ishod razrješenja teške situacije u željezari“, kazao je Mirjačić nakon sastanka.

U posebno teškoj situaciji su 33 radnika koji se nisu prijavili za socijalni program jer im je bilo obećano zaposlenje u Željezari
On je podsjetio da su u posebno teškoj situaciji 33 radnika koji se nisu prijavili za socijalni program jer im je bilo obećano zaposlenje u Željezari. „Riječ je o mladim radnicima, prosječne starosti 32 godine, za koje su bile prevdieđene najmanje otpremnine kako bi ostali u fabrici“, precizirao je Mirjačić.

Za odlazak se prijavilo 59 radnika

Prema njegovim riječima, od ukupno 92 zaposlenih u Tehnostilu za odlazak po socijalnom programu prijavilo se 59 radnika.

U Hladnu valjaonicu, po nalogu Ministarstva ekonomije, uvedena je i privremena uprava
Hladna valjaonica je najstariji i prvi privatizovani pogon nikšićke Željezare, čiji je većinski vlasnik zaustavio proizvodnju polovinom 2009. godine, nakon čega je kasnije uvedena i prinudna uprava. Zaposleni u Tehnostilu – Hladnoj valjaonici štrajkovali su početkom prošle godine više od dva mjeseca, čak i glađu, ukazujući, kako su tvrdili, na privredni kriminal u preduzeću. U Hladnu valjaonicu, po nalogu Ministarstva ekonomije, uvedena je i privremena uprava, a pokrenuta je i krivična odgovornost kako bi se rasvijetlila situacija o poslovanju Tehnostila.