Narodna stranka će podržati kandidaturu Mugoše

"NS će sa zadovoljstvom ispratiti odlazak Socijaldemokratske partije (SDP) u opozicione klupe podgoričkog parlamenta"

119 pregleda0 komentar(a)
18.07.2011. 14:58h

Opštinski odbor Narodne stranke podržaće kandidaturu Miomira Mugošu za gradonačelnika Podgorice. "NS će sa zadovoljstvom ispratiti odlazak Socijaldemokratske partije (SDP) u opozicione klupe podgoričkog parlamenta", kaže se u saopštenju te partije. Navodi se da je to početak trajnog seljenja SDP na političku i društvenu marginu Crne Gore. "Njihov odlazak je u interesu, kako srpskog naroda, tako i smirivanja ukupnih političkih odnosa u Crnoj Gori", ocjenjuje NS.

Sa kongresa SDP-a

Prilika da se zaustavi antisrpska histerija Prema navodima te partije, razbijanjem režimske koalicije u Podgorici, agresivno antisrpska SDP bi krenula neminovnim putem nestanka s političke scene. "To je prilika da se zaustavi proces antisrpske histerije, čiji je jedan od ključnih inspiratora i izvođača ova minorna nacional-socijalistička partija", kaže se u saopštenju NS .

"Odlazak SDP-a je u interesu, kako srpskog naroda, tako i smirivanja ukupnih političkih odnosa u Crnoj Gori"

Ocjenjuje se da prihvatanje predloga SDP-a o raspisivanju vanrednih lokalnih izbora, od dijela parlamentarne opozicije(SNP,NOVA,PZP), nije ništa drugo do novi pokušaj uspostavljanja koalicije sa tom antisrpskom grupacijom. "Podsjećamo da je nosilac liste Bolja Podgorica, nakon završetka lokalnih izbora, u pisanoj formi, ponudio SDP-u "ključeve" Podgorice, što potvrđuje i izjava predsjednika SNP Srđana Milića da su Andrija Mandić i Nebojša Medojević lobirali kod SDP-a da podrži Nevena Gošovića za gradonačelnika Podrorice", kaže se u saopštenju.

Ne čudi ponašanje PZP-a

NS, kako se navodi, ne čudi ponašanje ustavotvoraca iz PZP, "ali smo više nego začuđeni upornošću SNP-a i NOVE da po svaku cijenu održe na vlasti SDP, kao osvjedočenog borca za diskriminaciju srpskog naroda u Crnoj Gori". "U tome je krupna razlika između stavova NS i stavova pomenutih parlamentarnih opozicionih partija", poručuju iz te stranke.

Galerija

Miomir Mugoša FOTO: Luka Zeković