Sindikat policije: Nepotrebno je da Dacić razgovara sa maltretiranim mladićem

Sindikat traži da slučaj bude ispitan do kraja i navodi da bi za tvrdnje o torturi Stojanović morao da ima adekvatnu ljekarsku dokumentaciju

51 pregleda0 komentar(a)
tortura u policiji, Foto: Screenshot
28.06.2011. 07:42h

Sindikat srpske policije ocijenio je pogrešnom odluka ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da razgovara sa ocem i sinom koji je na video snimku, koji kruži internetom, prikazan kao žrtva policijske torture. U saopštenju se navodi da je najava da će Dačić danas primiti Ganija i Danijela Stojanovića iz Kovina "sasvim nepotrebna, neumjesna, neetička i veoma zabrinjavajuća", jer su to lica iz kriminogene sredine i skloni su kriminalnim djelima. Podsjeća se da su osuđeni i privođeni više puta, najčešće zbog imovinskih delikata, a da je za Danijelom Stojanovićem do 23. juna bila raspisana potraga Policijske stanice Palilula, jer se nije odazivao sudu za procese koji su u toku.

Slučaj da bude ispitan do kraja

Sindikat traži da slučaj bude ispitan do kraja i navodi da bi za tvrdnje o torturi Stojanović morao da ima adekvatnu ljekarsku dokumentaciju. "Ukoliko se dokaže da Stojanović nema adekvatnu ljekarsku dokumentaciju, može se doći do zaključka da neko koristi pogodan trenutak, i da pokušava da obmanjuje javnost i još više kompromituje policajce", navodi se u saopštenju Sindikata srpske policije.

"Nije trenutak, vrijeme ni mjesto da ministar policije prima lica iz kriminogene sredine"
Navodi se da da nije trenutak, vrijeme ni mjesto da ministar policije prima lica iz kriminogene sredine, koja su ranije bila osuđivana i za koje je do skora bila raspisana potraga.

Oštre reakcije u Srbiji

Na Jutjubu je objavljen video snimak na kome se vidi kako dvojica policajaca fizički maltretiraju mladića, što je izazvalo oštre reakcije u Srbiji. Dačih je ranije rekao da je dao nalog direkciji policije da suspenduje policajce sa snimka koji je načinjen 30. juna 2007. godine u policijskoj stanici u Vršcu. On je naveo i da je taj snimak već bio predmet istrage i da je izveštaj o tome u oktobru 2008. podnet Tužilaštvu kao i da će policija obaviti reviziju ovog slučaja.