Vuković sa Slovenijom na finalnom turniru

Zahvaljujući jednoj pobjedi u Osijeku, ali i porazu Belgije u gostima od Velike Britanije,Slovenija je dva kola prije kraja osigurala prvo mjesto u grupi A i plasman na finalni turnir

75 pregleda0 komentar(a)
26.06.2011. 22:23h

Peti vikend odbojkaške Evropske lige donio je dvomeč između bivših jugoslovenskih republika Hrvatske i Slovenije, ali prije svega duele selektora tih zemalja, Veselina Vukovića (Slovenija) i Radovana Malevića (Hrvatska), inače prvog i drugog selektora u nezavisnoj Crnoj Gori…

Dvomeč u Osijeku završen je neriješeno – Slovenija je u prvom duelu slavila sa maksimalnih 3:0, Hrvatska se revanširala u drugom duelu 3:1, prije svega zahvaljujući povratku u reprezentaciju odličnog korektora Igora Omrčena (24 poena), nakon četiri godine pauze od reprezentativnog dresa.

Ukupno, Vuković je bio uspješniji od Malevića, jer je Slovenija u Mariboru, u prvoj polovini takmičenja, oba puta bila bolja od Hrvata (3:2, 3:0).

Zahvaljujući jednoj pobjedi u Osijeku, ali i porazu Belgije u gostima od Velike Britanije, u drugom meču, Slovenija, najprijatnije iznenađenje Evropske lige, dva kola prije kraja je osigurala prvo mjesto u grupi A i plasman na finalni turnir, koji će 16. i 17. jula biti održan u Slovačkoj.

Slovenija (23 boda) idućeg vikenda dočekuje upravo drugoplasiranu Belgiju (15). Velika Britanija i Hrvatska sakupile su po 11 bodova.

U grupi B za prvo mjesto i vizu za finalni turnir bore se Španija (26) i Holandija (22), i upravo će u međusobnom dvomeču posljednjeg vikeda odlučiti ko će biti najbolji u grupi, u kojoj su još Grčka (8) i Austrija (4).

Najzad, u grupi C je sve jasno jer je prvoplasirana Rumunija sakupila 21 bod, odnosno sedam više od trećeplasirane Bjelorusije. Drugoplasirana je Slovačka koja, svakako, ide na finalni turnir kao organizator. Posljednja je Turska (7).