Tereza Kesovija u CNP-u tek kad Vujanović i Josipović budu slobodni

„To će biti simboličan, nekomercijalan koncert uz prisustvo oba predsjednika”

82 pregleda0 komentar(a)
22.06.2011. 22:57h

Koncert Tereze Kesovije, za koji će Vlada Crne Gore izdvojiti 20 hiljada eura, biće održan u periodu između15. i 20. septembra u CNP-u, kada oba predsjednika budu slobodna, potvrdila je “Vijestima” hrvatska umjetnica.

“To će biti simboličan, nekomercijalan koncert uz prisustvo oba predsjednika. Održaće se između ta dva datuma zavisno od slobodnih datuma kojima oba predsjednika raspolažu”, kazala je za “Vijesti” Kesovija.

Kako je ranije objasnila portparolka Ministarstva kulture Danica Nikolić, ideja za koncert potekla je upravo iz ove institucije.

Ovo će biti prvi koncert hrvatske dive u Crnoj Gori nakon rata

“Tereza Kesovija će nastupiti na inicijativu ministra Branislava Mićunovića koji je sa njom u kontaktu još od prošle godine. Koncert će biti održan u CNP-u na čemu je upravo ona insistirala”, kazala je tada za “Vijesti” Nikolićeva, podsjećajući da je posljednji Kesovijin koncert u Podgorici bio humanitarni i da su sredstva išla za obnovu CNP-a koje je prethodno izgorjelo.

Ovo će biti prvi koncert hrvatske dive u Crnoj Gori nakon rata. Terezi Kesoviji je vojska JNA koju su činili vojnici iz Crne Gore za vrijeme napada na Dubrovnik spalila kuću u Konavlima.