"Ajkule" poražene od Hrvatske

Crnogorski vaterpolisti izgubili od Hrvatske sa ubjedljivih 11:5. Sjutra u posljednjem kolu grupe B protivnik je Australija

0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Luka Zeković
22.06.2011. 17:02h

Hrvatska je u ovom trenutku bila preveliki zalogaj za crnogorske vaterpoliste. Tim Petra Porobića je poražen u drugom kolu grupe B finalnog turnira sa 11:5 (1:4, 2:2, 1:2, 1:3), što mu je prvi poraz na ovom takmičenju.

Čini se da su do izražaja, uz veliki kvalitet "barakuda", došli svi problemi "ajkula", jer osim odavno povrijeđenih Ivovića, Zlokovića i Paskovića, danas ekipi nije mogao da pomogne ni kapiten Nikola Janović koji se povrijedio juče protiv Kanade.

Kada je nekoliko sati pred početak meča sa Hrvatskom crnogorska vaterpolo reprezentacija dobila još jedan šamar u vidu povrede Janovića, šanse da se napravi dobar rezultat protiv razigranih „barakuda” su odjednom znatno bile umanjene.

Na kraju je tako bilo, Crna Gora zaista nije imala šansi - Hrvatska je slavila sa ubjedljivih 11:5 u meču u kojem je dominirala od prvog do posljednjeg trenutka. Već poslije prve četvrtine je mogao da se nasluti konačan epilog, jer je tim Ratka Rudića u tom periodu i napravio prednost koju je u nastavku samo uvećavao (4:1).

Sve što su „ajkule”uradile je da izjednače na 1:1 (gol Nikole Vukčevića nakon nešto više od tri minuta igre), a kasnije je donekle neizvjesno bilo i kod rezultata 4:2 i 5:3 u drugoj dionici. Međutim, sve je to bilo kratkog daha, Hrvatska je bila nezaustavljiva predvođena raspoloženim Marom Jokovićem, Sandrom Suknom, Mihom Boškovićem i Damirom Burićem (svi su dali po dva gola).

Hrvatska je najveću prednost imala u samom finišu meča - na semaforu je stajalo 11:4, a konačan rezultat je postavio Draško Brguljan koji je pogodio 57 sekundi prije kraja.

- Opet smo ponovili iste greške kao u meču sa Kanadom, loše smo krenuli i kasnije je bilo nemoguće da se vratimo, jer je Hrvatska mnogo kvalitetnija od Kanađana. Borili smo se, dali smo koliko smo mogli u ovom trenutku - rekao je bek „ajkula” Antonio Petrović.

Crnu Goru sjutra očekuje posljednji meč u grupi sa Australijom (16 sati) i kako sada stvari stoje on će da bude presudan za drugo mjesto, jer je Hrvatska ugrabila prvu poziciju pred četvrtfinale koje se igra u petak.

Crna Gora - Hrvatska 5:11 (1:4, 2:2, 1:2, 1:3) Firenca - Bazen „Paolo Kosoli”. Gledalaca: 200. Sudije: Kaputi (Italija), Naumov (Rusija). Igrač više: Crna Gora 11 (2), Hrvatska 8 (5). Peterci: Hrvatska 2 (1).

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan 1, Radović 1, Danilović 1, Vukčević 1, Tičić, M. Janović, Drašković 1, Klikovac, Da. Brguljan, Petrović, Jokić, Šćepanović.

Hrvatska: Pavić, Burić 2, Bošković 2, Dobud, Joković 2, Muslim, Karač, Bušlje, Sukno 2, Barać, Paškvalin 1, Obradović 1, Buljubašić 1.