Podgorički odbor NS samostalno odlučuje o podršci Mugoši

Za predsjednika Političkog savjeta izabran Budimir Dubak, bivši ministar i književnik iz Podgorice.

129 pregleda0 komentar(a)
18.06.2011. 15:27h

Glavni odbor Narodne stranke (GO NS) dao je punu saglasnost Opštinskom odboru partije da samostalno donese odluku o eventualnoj podršci Miomiru Mugoši za gradonačelnika Podgorice.

“GO je podržao sve dosadašnje aktivnosti i odluke koje je u opštinskom parlamentu, u ime Narodne stranke, demonstrirao odbornik Slaviša Guberinić”, navodi se u saopštenju NS i dodaje da je on izabran za predsjednika Izvršnog odbora stranke.

Na prvoj sjednici novog saziva GO izabrani su i novi stranački organi. Za potpredsjednike stranke izabrani su dr. Lola Nikčević, iz Nikšića, pravnik Milan Radović iz Danilovgrada i Jovan Markuš sa Cetinja. Četvrti potpredsjednik biće izabran naknadno.

“Izabrano je i novo Predsjedništvo u sastavu: Veselin Kovačević advokat iz Tivta, dugogodišnji poslanik bivši savezni ministar pravde, univerzitetski profesor prof.dr. Savo Marković, univerzitetski profesor prof.dr. Miodrag Jovanović, iz Podgorice, Đorđije Pribilović, bivši gradonačelnik opštine Budva, prof. Nikola Rakočević iz Danilovgrada, dugogodišnji poslanik NS i bivši potpredsjednik Vlade advokat Savo Đurđevac iz Nikšića, dugogodišnji poslanik NS i bivši ministar pravde, advokat Dragan Šoć iz Podgorice, Dušan Pavićević, dipl. hidrometeorolog izPodgorice, Vukašin –Vanja Račić publicista iz Podgorice, ing. Veselin Šćepanović iz Podgorice, Adam Kovačević preduzetnik iz Herceg Novog, dr. Zoran Mrkić iz Nikšića, Novica Klikovac poljoprivrednik iz Zete, Željko Milićević iz Podgorice, prof. Petar Vešović iz Berana kao i biznismen Momir Babić koji je takođe iz tog grada”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je za predsjednika Političkog savjeta izabran Budimir Dubak, bivši ministar i književnik iz Podgorice.

“Predsjednici Savjeta za kulturu, Pravnog, Savjeta za lokalnu samoupravu su Slaviša Čurović, Budimir Daramanović i Emil Kriještorac”, piše u saopštenju i dodaje da je na čelu Savjeta za ekonomiju i evropske integracije ekonomski analitičar Vladimir Pavićević.