Dr Brankica Dupanović dva sata pred sudijom

Viši državni tužilac je nakon četvoromjesečnih provjera sumnja da su ljekari, koji su liječili Ivanu Šoć, nesavjesno postupali

634 pregleda0 komentar(a)
14. jun Ljekari sud_1, Foto: S.PRELEVIĆ
15.06.2011. 09:34h

Sudija za istragu Miroslav Bašović saslušao je dr Brankicu Dupanović, osumnjičenu sa ljekarom Klinike za infektivne bolesti dr Draganom Obradovićem, za nesavjesno liječenje Cetinjanke Ivane M. Šoć (30), koja je preminula 19. februara ove godine zbog komplikacija izazvanih virusom svinjskog gripa.

Nakon dva sata saslušanja, njen branilac advokat Dragoljub Đukanović nije želio da daje izjave novinarima.

Prekjuče je u Višem sudu u Podgorici saslušan ljekar Klinike za infektivne bolesti KC-a Podgorica dr Dragan Obradović, koji se kazao da mu je žao zbog tragične smrti djevojke, ali da je postupao i liječio je po pravilima struke i nauke.

Viši državni tužilac je nakon četvoromjesečnih provjera došao do osnovane sumnje da su ljekari, koji su šest dana na odjeljenju Klinike za infektivne bolesti KC-a liječili djevojku Ivanu Šoć, nesavjesno postupali tokom davanja adekvatne terapije i obavljanja potrebnih testova, koji su mogli da potvrde da ona boluje od virusa svinjskog gripa AH1N1.

Ivana Šoć je u Klinički centar primljena 12. februara, a za vrijeme boravka u bolnici ljekari Obradović i Dupanović nijesu prepoznali simptome svinjskog gripa niti su uradili potrebne testove na virus AH1N1, zbog kojeg je djevojka preminula.