Gosti "Splendida" se žalili na buku, inspekcija zatvorila plažni bar "Lumbrela"

Zbog jučerašnje buke iz lokala, hotel je napustio ruski gost Igor Titov sa suprugom i dvije djece

109 pregleda0 komentar(a)
lumbrela, Foto: Vuk Lajović
10.06.2011. 14:22h

Republička turistička inspekcija zapečatila je plažni bar u Bečićima – Lumbrela, nakon što je na turistički telefon pristiglo više žalbi na rad ovoga lokala.

Iz plažnog bara koji se nalazi na plaži ispod hotela “Splendid” i “Montenegro” proteklih nekoliko noći emitovana je muzika iznad dozvoljenih niova, što je bio i razlog pritužbi gostiju.

"Pošto su pritužbe gostiju prioritet u radu Turisticke inspekcije, u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, nadležni turistički inspektor je izvršio inspekcijski nadzor i utvrdio da ugostiteljski objekat ne posjeduje odobrenje za rad izdato od Sekretarijata za privredu i finansije opštine Budva", navela je v.d. glavnog turističkog inspektora Svetlana Šljivančanin za „Vijesti".

Gradonačelnik Lazar Rađenović prilikom nedavne posjete ministra turizma Predraga Sekulića najavio je jaku inspekcijsku kontrolu, između ostalog i kontrolu rada plažnih lokala, koji ne smiju da rade poslije 21 čas

Gost napustio hotel

Ona je dodala da je inspektor preduzeo upravne mjere, sačinio zapisnik te zapečatio lokal.

"Slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Ove mjere važe do otklanjanja nepravilnosti, odnosno do dobijanja rješenja za rad", kazala je Šljivančanin.

Zbog jučerašnje buke iz lokala, kako je „Vijestima“ potvrđeno na recepciji hotela „Splendid“, hotel je napustio ruski gost Igor Titov sa suprugom i dvije djece, koji, iako je imao uplaćeno do 21. juna, prekinuo ljetovanje.

Iz menadžmenta kompanije su naglasili da svi njihovi napori proteklih sezona nijesu uradili plodom, te da problem buke nije samo iz ovoga nego i ostalih plažnih barova, te da se sa time suočavaju i gotovo svi hoteli na Crnogorskoj obali koji u svojoj blizini imaju plažne barove.

Gradonačelnik Lazar Rađenović prilikom nedavne posjete ministra turizma Predraga Sekulića najavio je jaku inspekcijsku kontrolu, između ostalog i kontrolu rada plažnih lokala, koji ne smiju da rade poslije 21 čas.