Treća sreća za duži ostanak u eliti

"Igrači su izgarali, ostavili srce na terenu, ispunili sve postavljene zadatke" - kaže Slobodan Đukić, trener Berana

0 komentar(a)
06.06.2011. 21:44h

Berane će se od avgusta ponovo takmičiti u eliti, treći put u kratkoj istoriji najjače fudbalske lige nezavisne Crne Gore. Izabranici Slobodana Đukića vratili su se u Prvu ligu kroz baraž, Beranci su u minulom dvomeču bili uspješniji od sada već bivšeg prvoligaša Mornara.

Nakon remija od 1:1 u prvom meču na “Topolici”, revanš u Beranama završen je bez golova, što je domaćinu bilo dovoljno da proslavi povratak u elitni rang. "Presrećan sam zbog svega, jer mi je i drugi put uspjelo da uvedem ekipu u prvoligaško društvo" kazao je Đukić, koji je bio šef struke u Beranama u premijernom, elitnom crnogorskom šampionatu. Beranci su tada, po osamostaljenju Crne Gore, kao lideri trećeligaškog takmičenja dospjeli u elitni rang u novoformiranoj ligi, a zatim su se u prethodnoj takmičarskoj sezoni (2009/2010) drugi put takmičili u prvoligaškoj konkurenciji.

Berane je sada na novom početku... "Iskreno, mislim da ključ uspjeha leži u jedinstvu i karakteru koji je svojstven ljudima sa sjevera Crne Gore. Igrači su izgarali, ostavili srce na terenu, ispunili sve postavljene zadatke. Imali smo povoljan rezultat iz Bara, a u drugom meču i nekoliko šansi, dva puta pogađali prečku... I mi i Mornar imali smo fenomenalno suđenje u oba meča, i mnogo mi je drago što smo ušli u Prvu ligu na takav način, praktično bez sumnjivog ofsajda - ističe Đukić.

On je, potom, posebnu zahvalnost uputio i kolegama iz stručnog štaba. "Četvorica kolega su mi zaista bili od velike pomoći - Novo Cimbaljević, Milojko Milić, Suad Ramusović i profesor Goran Zonjić su sa mnom uložili dosta truda da dođemo do ovakvog rezultata" dodao je Đukić.

Trener Berana želi da se svi mobilišu kako klub ne bi igrao samo epizodu na prvoligaškoj sceni. "Uradili smo što je bilo do nas, a potrudiću se da u narednom periodu svi zajedno sjednemo i vidimo šta i kako dalje. Ekipa mora da se pojača, pozivam sve koji su u prilici da nam pomognu, jer Berane i kao klub i kao grad zaslužuju da imaju prvoligaša. Povratak u elitni rang zaista sam doživio na emotivan način, tekle su suze radosnice našim navijačima, na stadionu je bilo i starijih ljudi, žena, djece... Treba, dakle, da se pojačamo na svim nivoima. Podmladili smo ekipu, imamo puno perspektivnih igrača, pa bismo uz prava pojačanja mogli i da napravimo nešto u eliti" zaključio je Đukić.