Montela preuzima Kataniju

Dijego Simeone je prije nekoliko dana sporazumno raskinuo ugovor sa Katanijom, pa je sicilijanski klub morao brzo da reaguje i da traži novog trenera

0 komentar(a)
Montela, Foto: REUTERS
06.06.2011. 15:38h

Dijego Simeone je prije nekoliko dana sporazumno raskinuo ugovor sa Katanijom, pa je sicilijanski klub morao brzo da reaguje i da traži novog trenera.

Izbor je pao na Vinćenca Montelu, koji je u finišu sezone vodio Romu, a potom po dogovoru napustio klupu „vučicu”. Montelu je čekalo mjesto trenera mlađih kategorija u Romi, ali je poziv Katanije promijenio sve - popularni Aeroplanino će i naredne sezone da bude dio italijanske fudbalske elite.

„Korijere delo sport” prenosi da je 37-godišnji Montela već postigao dogovor sa čelnicima Katanije i da će najkasnije do kraja sedmice da potpiše ugovor. Isti list navodi da postoji još jedan kandidat - Vinćenco Torente, ali da su njegove šanse da preuzme tim sa „Masimina” minimalne.

Montela je Romu preuzeo u februaru poslije odlaska Klaudija Ranijerija, ali nije napravio neki uspjeh sa rimskim klubom (plasirao se u Ligu Evrope) kako bi ubijedio američke vlasnike da je pravi čovjek za njih. Njegova zamjena u Romi, sa druge strane, biće Luis Enrike.