Vlada dala 200 hiljada eura za konferenciju na kojoj je bio Klinton

“Prepoznajući važnost održavanja konferencije u Crnoj Gori, Vlada je participirala u finansiranju konferencije u ukupnom iznosu od 200 hiljada eura”, saopšteno je “Vijestima” u Vladi

51 pregleda0 komentar(a)
Lukšić Klinton, Foto: Gov.me
06.06.2011. 07:36h

Vlada Crne Gore finansirala je konferenciju “Balkanska inicijativa za jačanje društva Jugiostočne Evrope” na kojoj je gostovao bivši američki predsjednik Bil Klinton sa 200 hiljada eura.

Konferencija je održana 22. maja u Budvi pod pokroviteljstvom Vlade i Atlas fondacije. Klinton je došao na poziv Duška Kneževića, predsjednika Atlas grupe i člana Klintonove Globalne inicijative.

“Prepoznajući važnost održavanja konferencije u Crnoj Gori, naročito njene implikacije na reputaciju Crne Gore na međunarodnoj ekonomskoj i političkoj sceni, Vlada je participirala u finansiranju konferencije u ukupnom iznosu od 200 hiljada eura”, saopšteno je “Vijestima” u Vladi.

Veliko interesovanje inostranih medija i publicitet koji je domaća medijska zajednica dala ovom događaju, smatraju u Vladi, pokazuju da ona nije usamljena u ocjeni njegovog značaja.

Konferencija kao promocija zemlje

Konferencija je, kako su naveli, prva inicijativa ove vrste u regionu, čime je Crna Gora još jednom potvrdila svoju posvećenost afirmaciji i razvoju regionalne saradnje, kao jednom od glavnih spoljnopolitičkih prioriteta.

“Učešće i izlaganje Bila Klintona kao i bivših visokih zvaničnika zemalja Jugoistočne Evrope, te predstavnika biznisa, medija, nevladinog sektora i visokih državnih funkcionera, doprinijelo je da ova inicijativa već u inicijalnoj fazi dobije međunarodni značaj”, saopšteno je iz Vlade i istaknuto da je konferencija bila prilika za promociju zemlje kao pokretača progresivnih regionalnih inicijativa u inostranoj javnosti.

Ovaj regionalni događaj, koji je imao za cilj da afirmiše dalju demokratizaciju i međusobno razumijevanje zemalja regiona i ukaže na konkretne načine i oblasti njihove dalje saradnje u pravcu zajedničkih razvojnih ciljeva, u potpunosti je ispunio očekivanja crnogorske Vlade.