Barselona slavila sa šampionima, Mesi obećao nove uspjehe

Nadam se da će ovaj trofej biti samo jedan u nizu i da ćemo se radovati još mnogo puta. Živjela Barselona, živjela Katalonija - poručio je Mesi navijačima na prepunom „Kamp nouu”

0 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
30.05.2011. 10:03h

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi izjavio je da se nada da će trofej Lige šampiona osvojen u subotu biti samo jedan u nizu u riznici slavnog katalonskog kluba.

- Ne znam šta još mogu da vam kažem osim hvala na podršci i ljubavi tokom ove slavne sezone. Nadam se da će ovaj trofej biti samo jedan u nizu i da ćemo se radovati još mnogo puta. Živjela Barselona, živjela Katalonija - poručio je Mesi navijačima na prepunom stadionu „Kamp nou” u Barseloni.

Mesi je u subotnjem finalu postigao jedan od tri gola za prvaka španije i Evrope.

Fudbaleri i stručni štab novog prvaka Evrope juče su prodefilovali Barselonom u otvorenom autobusu na sprat, a pozdravilo ih je, prema policijskim procjenama, između 800 hiljada i milion navijača na ulicama.

Autobus, ofarban u boje kluba, bio je ukrašen slikama igrača Barselone i natpisom „šampioni”.

Šampionska vožnja završila se na stadionu, gdje je bilo preko 90.000 ljudi, a igrači i trener Pep Gvardiola tamo su se obratili navijačima.

Upravo je Gvardiola iznio pehar Lige šampiona na teren, što su ovacijama pozdravile pristalice jednog od najtrofejnijih fudbalskih klubova na svijetu.

- Osjećam se privilegovanim što imam ovakve igrače. Nisam ja glavni, svi smo naporno radili za ovaj trijumf. Srećan sam zbog uspjeha - rekao je Gvardiola poslije pobede od 3:1 u finalu protiv engleskog Mančester junajteda u Londonu.

Proslavi u nedelju prethodila je ona u subotu nakon finala, koja je za posljedicu imala i sukobe sa policijom, kao i 18 povrijeđenih i 80 uhapšenih osoba.