U Istočnom Sarajevu i na Palama zbog hapšenja Mladića protestuje 3.000 ljudi

"Smatramo da je srpski narod najviše oštećen, jer se ostali ne hapse"

0 komentar(a)
27.05.2011. 19:12h

U Istočnom Sarajevu i na Palama oko 3.000 ljudi učestvovalo je u protestnim šetnjama povodom hapšenja haškog optuženika i bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (RS) Ratka Mladića, javlja Beta. U protestnoj šetnji na Palama učestvovalo je oko 1.500 ljudi, koji su uzvikivali Mladićevo ime, nosili srpske zastave i transparente na kojima je, između ostalog, pisalo:

"Đenerale uz tebe smo, studenti Pala".

Predsjednik Studentske organizacije Filozofskog fakulteta Pale, Predrag Govedarica, rekao je novinarima da su studenti izašli na protest da bi podržali generala Mladića, ali i "izrazili protest zbog njegovog hapšenja, kao i svih nepravdi koje su učinjene srpskom narodu u proteklom ratu".

"Smatramo da je srpski narod ovdje najviše oštećen, jer se ostali ne hapse i procesuiraju. Samo su Srbi ti koji se nađu pred Haškim tribunalom", kazao je Govedarica.

"Sramotan čin matice Srbije"

I na protestima u Istočnom Sarajevu se okupilo oko 1.500 građana, koji su nosili srpske zastave sa grbom Nemanjića, slike generala Mladića i uzvikivali parole podrške Mladiću, ali i kritike na račun predsjednika Srbije Borisa Tadića.

"Od generala Mladića napravili su zvijer"
Predsjednik Boračke organizacije "Ilidžanski borac" Goran Šehovac rekao je da je hapšenje generala Mladića "sramotan čin matice Srbije i njenog predsjednika Borisa Tadića", dodajući da borci u RS "ne mogu da prihvate da se hapse i odgovaraju samo srpski generali, dok generali iz Federacije BiH nisu odgovarali za zločine počinjene nad Srbima". "Od generala Mladića napravili su zvijer. Boračka organizacija je za to da svi koji su počinili zločine za njih i odgovaraju, uključujući i zločine nad Srbima u Sarajevu", naglasio je Šehovac.

Galerija