Bari Gib objavio dio pjesme sa Majkl Džesonom

Neki mediji spekulišu da je ova pjesma zapravo bila reakcija na plan vlade SAD da izvrši invaziju na Irak.

59 pregleda0 komentar(a)
26.05.2011. 17:08h

Bari Gib, frontmen legendarnih “Bee Gees”, objavio je djelić pjesme pod nazivom "All In Your Name" u kojoj mu je partner bio Majkl Džekson. Zapravo, Gib je na svom sajtu barrygibb.com objavio 30 sekundi video materijala u kojem se vidi i čuje njihov zajednički rad u studiju, uz poruku:

"Majkl Džekson i ja smo bili veoma bliski prijatelji, i ovo je bila jedna prijateljska saradnja. Sviđala nam se ista vrsta muzike, voljeli smo da sarađujemo, a on je bio osoba sa kojom mi je bilo najlakše da pišem pjesme. Kako smo se bolje upoznavali, tako su se naše ideje sve više međusobno preplitale, a kulminacija svega toga je pjesma “All In Your Name”. To je zapravo i njegova poruka za fanove širom svijeta - sve što je uradio, uradio je za njih i iz čiste ljubavi prema muzici. Nadam se da ćemo uspjeti ovu pjesmu i njenu poruku uskoro čuti u cjelini. Ovo je bilo iskustvo koje ću pamtiti zauvijek”, napisao je Gib.

Gib i Džekson su zajedno snimali 2002. godine, a neki mediji spekulišu da je ova pjesma zapravo bila reakcija na plan vlade SAD da izvrši invaziju na Irak.