Malezija: Zemlja se obrušila na sirotište i zatrpala 30 djece

AFP navodi da se tragedija dogodila dok su djeca vježbala tradicionalnu tačku s bubnjevima "kompang" pod šatorom u blizini strme padine i da se sve dogodilo veoma brzo.

0 komentar(a)
malezija, Foto: Cnn.com
21.05.2011. 15:34h

Sumnja se da je oko tridesetoro djece zatrpala zemlja koja se obrušila na jedno sirotište u centralnom dijelu Malezije, saopštila je malezijska policija.

Do sada je izvučeno šestoro djece sa teškim povredama koja su hitno bila prebačena u bolnicu i još dvoje djece za koju nije bilo spasa, a pretpostavlja se da je klizište koje je pokrenulo zemlju zatrpalo oko tridesetoro djece, prenijela je agencija AP.

Do nesreće je došlo oko 14.30 sati po lokalnom vremenu u sirotištu Dječije prihvatilište Hidajah Madrašah al Takva u Hulu Langatu, južno od prestojnice Kuala Lumpur, navela je agencija AFP.

Pretpostavlja se da je obilna kiša koje pada u posljednjih nekoliko dana pokrenula klizište u centralnoj malezijskoj državi Selangor u kome su bila smještena djeca ispod 18 godina starosti.

AFP navodi da se tragedija dogodila dok su djeca vježbala tradicionalnu tačku s bubnjevima "kompang" pod šatorom u blizini strme padine i da se sve dogodilo veoma brzo zbog čega je samo mali broj djece uspio da pobjegne.

Kiša koja još uvek pada ometa spasilačke napore koji će biti nastavljeni do mraka, naveo je jedan predstavnik malezijske policije.