Novickog ne plaše "gromovi"

Njemac je meč završio sa 48 poena, promašio je samo tri od 15 šuteva iz igre, slobodna bacanja je šutirao 24-24. Dodao je i šest skokova i po četiri asistencije i blokade

0 komentar(a)
Novicki, Foto: BETA/AP
18.05.2011. 08:36h

Perfektna partija Dirka Novickog bila je sasvim dovoljna da Dalas otvori pobjedom finale Zapadne konferencije. "Telad" su savladala Oklahomu u Teksasu (121:112), a ako u cijeloj seriji budu imali ovako moćnog Dirka Novickog "gromovi" mogu slobodno da se pomjere sa terena i pruže ruku protivniku.

Njemac je, naime, meč završio sa 48 poena, promašio je samo tri od 15 šuteva iz igre, slobodna bacanja je šutirao 24-24. Dodao je i šest skokova i po četiri asistencije i blokade.

- Samo sam želio da napravim razliku. Ušao sam u ritam poslije nekoliko šuteva, saigrači su nastavili da me pronalaze u napadu i ja sam samo koristio prednost u odnosu na neke niže igrae Oklahome - rekao je Novicki.

Nije Veliki Dirk bio sam, odlično ga je pratio i tandem sa klupe - Džejson Teri je ubacio 24 koša, a Džej Džej Barea tri manje. Dvocifren učinak u Dalasu je imao još samo Šon Merion (11). Predrag Stojaković ovog puta nije nio naročito raspoložen, postigao je jednu trojku iz šest pokušaja.

"Gromovima", sa druge strane, nije pomogla ni odlična noć Kevina Djurenta koji je sve vrijeme pokušavao da parira Novickog. Lider Tandera je meč završio sa 40 pogodaka, imao je i osam uhvaćenih lopti i pet asistencija.

- Ne smijemo sada da se predamo. Novicki? Pogađao je sve, najviše one neizrađene šuteve kada mu je bukvalno ruka protivnika na licu. Protiv toga nema odbrane. Idemo dalje, imamo šansu u ovom finalu - kazao je Djurent.

Pored Djurenta, dvocifren učinak u Oklahomi su imali Rasel Vestbruk (20 poena) i Serž Ibaka (17).

Naredni meč se igra u noći između četvrtka i petka ponovo u Dalasu, gdje su "telad" pobijedila svih šest mečeva u ovogodišnjem plej-ofu.

Rezultat

Dalas - Oklahoma 121:112

Novicki 48 p, 6 sk, Teri 24 p, Barea 21 p - Djurent 40 p, 8 sk, Vestbruk 20 p, Ibaka 17 p.