Kolašinsko amatersko pozorište obilježava 7 godina postojanja

Predstava je sufinansirana od strane Ministarstva kulture" rekao je režiser Zoran Rakočević.

0 komentar(a)
Kolašinsko amatersko pozorište, Foto: Dragana Šćepanović
11.05.2011. 09:37h

Kolašinsko amatersko pozorište 13. maja obilježiće sedam godina od osnivanja. Tim povodom kolašinski pozorišni amateri u 20 sati u Domu kulture odigraće premijerno predstavu ,,Orkestar Titanik", koju je po tekstu bugarskog dramskog pisca Hrista Bojčeva režirao Zoran Rakočević.

"Tekst je savremen i govori o našim željama za bijegom i o ljepoti sreće ,,samo dok se čeka".

Bijeg iz truline našeg okruženja nalazi se ipak - u nama. . U predstavi igraju već iskusni glumci, Nikola Šćepanović, Anđelija Rondović, Đorđije Tatić, Zoran Rakočević, kao i ,,debitant" na daskama Jovan Popović - Braco.

Predstava je sufinansirana od strane Ministarstva kulture" rekao je Rakočević.

On je je do sada režirao predstavu ,,Odvratna drama" koja je 2009. godine nagradjena prvim mjestom na Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju, a osvojila je i druge nagrade, medju kojima su dvije Zlatne maske na trebinjskom Festivalu, koji je regionalnog karaktera.

Za pozorišni amaterizam u Kolašinu , kako kaže Rakočević, lokalne vlasti nemaju mnogo razumijevanja, pa do sada nije bilo nikakve pomoći od lokalne uprave.

U Kolašinskom amaterskom pozorištu uključeno je 40 mladih ljudi, a u rediteljskom poslu, pored Rakočevića, izuzetno uspješno , čak, sedam puta do sada se oprobala Snežana Šćepanović , zatim Đorđije Tatić, ali i poznati crnogorski karikaturista Darko Drljević.

To pozorište će ove godine učestvovati na Festivalu komedije u Zvorniku , ali očekuju da će biti selektovani i za Festival dramskih amatera u Bijelom Polju, gdje su do sada imali zapažene i nagrađene nastupe.

Za pozorišni amaterizam u Kolašinu , kako kaže Rakočević, lokalne vlasti nemaju mnogo razumijevanja, pa do sada nije bilo nikakve pomoći od lokalne uprave.

"Nemamo svoje prostorije, pa koristimo prostorije Centra za kulturu, zahvaljujući razumijevanju direktora Branislava Jekinića.

Lokalna uprava od 2005 godine nije raspodjeljivala sredstva za NVO sektor, pa se finansiramo zahvaljujući sponzorstvima pojedinaca i u dva narata smo koristili sredstva iz državnih fondova namijenjenih NVO sektoru" kazao je Rakočević.