Odluka pada sjutra na „Old trafordu”

Svi znaju da Mančester nikada ne igra na bod. Pobjeda je nešto što se u našem klubu podrazumijeva, pogotovo kada igramo na „Old trafordu” - rekao je Ferguson

0 komentar(a)
07.05.2011. 19:08h

Malo ko je donedavno vjerovao da će sjutrašnji derbi između Mančester junajteda i Čelzija da bude tako značajan i da će londonski klub ako pobjedi da bude na korak od odbrane titule.

Jer, „plavci” su prije dva mjeseca imali 15 bodova manje od „đavola”, jedini konkurent tima ser Aleksa Fergusona je bio Arsenal. Međutim, ispada da cijela sezone zavisi od okršaja na „Old trafordu”. Junajted ima tri boda više tri kola prije kraja prvenstva.

- Kome je sada bitno gdje smo bili prije dva mjeseca i koliko smo imali bodova prednosti? Iskreno, ja se ne sjećam šta je tada bilo, to ne znači ništa. Nebitno je ni šta se dogodilo prošle nedjelje ili prije četiri, sada je važno samo to da pobijedimo i približimo se tituli - rekao je Ferguson.

Škotski menadžer je najavio da njegov tim ne želi remi...

- Svi znaju da Mančester nikada ne igra na bod, znaju to i u Čelziju, iako bi nam on donio mnogo. Pobjeda je nešto što se u našem klubu podrazumijeva, pogotovo kada igramo na „Old trafordu”.

Derbi je imao i predigru - Ferguson je nakon poraza od Arsenala napao sudije i rekao da će vjerovatno Čelzi da bude šampion, jer sve važne odluke idu u njegovu korist.

- Sa druge strane, u jakim utakmicama je bilo sve protiv nas. Tu je sve jasno - kazao je Fergi.

Menadžer Čelzija Karlo Anćeloti, međutim, nije želio da pominje sudije i njihove odluke.

- Ne radim to nikada, mislim da to nije toliko važno. Nekada nemate sreće sa sudijama, nekada imate, a moram da priznam da smo je mi imali u prošlom kolu sa Totenhemom - istakao je Anćeloti.

Italijan je potom poslao jasnu poruku:

- Ne želim da prebacam pritisak na sudije. Sve će se vidjeti na terenu - rekao je menadžer Čelzija.

Podatak da je Mančester u cijeloj sezoni izgubio samo dva boda kod kuće (remi protiv VBA) govori šta čeka Čelzi.

- Zato smo i prvi na tabeli, mislim da taj skor nema nijedan klub u Evropi. Ipak, sada je vrijeme da tako i nastavimo i vjerujem da hoćemo. Čelzi? Nemam pojma kako će igrati, sa Didijeom Drogbom na krilu ili bez njega, ali znam da imam igrače koji mogu da savladaju svakog - siguran je Ferguson.

Anćeloti se uzda u psihološku prednost svog tima.

- Mančester sigurno nije očekivao da će mu ova utakmica biti tako bitna. Zato sam siguran da moj tim ima prednost. Ali vidjećemo - kazao je Anćeloti.