Moskva: Ubistvo Bin Ladena veliki uspjeh SAD

"Rusija je bila jedna od prvih zemalja koja se suočila sa prijetnjom globalnog terorizma i shvatila iz prve ruke šta je Al Kaida", dodaje se u saopštenju.

0 komentar(a)
Moskva, Foto: Shutterstock.com
02.05.2011. 10:41h

Rusija je pozdravila ubistvo lidera terorističke mreže Al Kaida Osame bin Ladena kao "veliki uspjeh", dodajući da želi da pojača saradnju sa SAD u borbi protiv terorizma. "Kremlj pozdravlja ozbiljan uspjeh koji su SAD postigle u ratu protiv međunarodnog terorizma", prenijele su ruske novinske agencije izjavu predsjednika Rusije Dmitrija Medvedeva. "Rusija je bila jedna od prvih zemalja koja se suočila sa prijetnjom globalnog terorizma i shvatila iz prve ruke šta je Al Kaida", dodaje se u saopštenju.

Zbog Bin Ladenovog ubistva Stejt department je upozorio američke građane u svijetu na povećani oprez i najavio da bi neke ambasade iz bezbjednosnih razloga mogle da skrate radno vrijeme ili da privremeno obustave rad.
Ističući da samo zajednička globalna kampanja može da porazi terorizam, Moskva navodi da je "Rusija spremna da ojača taj vid saradnje". Kako prenose ruske agencije, moskovska policija danas je pojačala mjere bezbjednosti oko američke ambasade nakon što je predsjednik SAD Barak Obama saopštio da je najtraženiji svjetski terorista ubijen u Pakistanu. "U blizini amabasade SAD raspoređene su dodatne policijske snage", rečeno je agenciji RIA Novosti u policiji. Zbog Bin Ladenovog ubistva Stejt department je upozorio američke građane u svijetu na povećani oprez i najavio da bi neke ambasade iz bezbjednosnih razloga mogle da skrate radno vrijeme ili da privremeno obustave rad.