Mujović smatra da je nezakonito smijenjen sa mjesta dekana Pravnog fakulteta

Mujović je istakao da je siguran da Radulović nije izabran po zakonu, te da je takvom odlukom nanijeto mnogo štete samom kandidatu.

55 pregleda0 komentar(a)
29.04.2011. 12:03h

Dekan Pravnog fakulteta Ranko Mujović je komentarišući odluku Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore da za novog dekana tog fakulteta imenuje Draga Radulovića, rekao da je to i očekivao, ali da će Ministarstvo obrazovanja i Upravni sud donijeti konačnu odluku.

Mujović je istakao da je siguran da Radulović nije izabran po zakonu, te da je takvom odlukom nanijeto mnogo štete samom kandidatu.

"Vidio sam da se pokušava ostvariti taj kvorum 7 od 13. Nažalost, mi uvijek odlučujemo na ivici kvoruma i nije prvi put da Upravni odbor tako donosi odluke. Samo mi je žao što su predsjednik Upravnog odbora i rektor priznali da je procedura prekršena u više navrata", rekao je Mujović.

Predsjednik Upravnog odbora je, prema njegovim riječima, kao pravnik, mogao obnoviti izbore i u roku od 30 dana izabrati dekana u akademskoj, svečanoj atmosferi, bez stvaranja medijske tenzije.

Mujović je naglasio da “neće staviti tačku na ovu priču”, jer kao dekan mora da se brine o zakonitosti i poštovanju propisa.

"Prije tri mjeseca sam uputio zahtjev rektoru, Senatu i Upravnom odboru, ali su oni tri mjeseca kružili po sjednicama i nijesu mogli da obezbijede potrebnu većinu. Sinoć je ta većina nekako obezbijeđena, ali ja moram nastojati da se ispoštuje zakon i forma", kazao je Mujović.

Na novinarsko pitanje da li će se povući sa funkcije prije isteka mandata u avgustu, on je rekao da je i dalje dekan, te da ga samo mediji i pojedinci smjenjuju već godinu dana.

"Dekanstvo mi ističe 18. avgusta i predaću ga onom kandidatu koji legalno pobijedi na izborima", zaključio je Mujović.