U toku priprema vaskršnje trpeze: Najviše se traže bijela jaja

Trgovci na pijacama su zadovoljni prodajom, a jedan od prodavaca tvrdi da je interesovanje na nivou prošlogodišnjeg

108 pregleda0 komentar(a)
05.04.2018. 14:51h

Za bogatu trpezu tokom praznika građani ne žale da izdvoje više nego obično, te na podgoričkim pijacama najviše traže bijela jaja, koja su po nekoliko centi skuplja od običnih.

Brojni kupci su se danas pripremali za predstojeći praznik, te su nakon cjenkanja na tezgama, punih kesa, odlazili sa zelene pijace.

„Kupili smo dvije korpe jaja za Vaskrs, nešto će biti za nas, a dio ćemo pokloniti rođacima. Tradicionalno, ukrasićemo ih kuvanjem u lukovini. To je najzdravije“, kazala je Vesna, koja je na pijacu došla upravo zbog priprema za praznik.

Prodajom jaja zadovoljni su prodavci. Za razliku od ranijih godina, ističu, sve je veće interesovanje kupaca za kupovinu bijelih jaja.

„Bijela jaja se lakše i bolje ofarbaju, pa ih sad svi kupuju. Domaćice su na internetu pronašle razne tehnike ukrašavanja bijelih jaja. Ova vrsta jaja nam najbrže prolazi, iako se njihova cijena kreće od 15 do 17 centi“, kazala je Ljubica Katanel, dugogodišnja prodavačica na zelenoj pijaci u Tržnom centru „Mall of Montenegro“.

Katanel dodaje da su osim bijelih jaja, najtraženija jaja srednje veličine, koja se prodaju po cijeni od 13 centi.

Trgovci na pijacama su zadovoljni prodajom, a jedan od prodavaca Vesko, tvrdi da je interesovanje na nivou prošlogodišnjeg.

„Najčešće se kupuje lukovina koju prodajemo po cijeni od 50 centi i boje za jaja, koje se kreću od 5 centi do 2 eura“, kazao je Vesko.

Raznovrsna je i ponuda ukrasa za Vaskršnju trpezu, koju su većinom trgovci izrađivali ručno, a među kojima su popularne korpice za jaja raznih veličina.

Galerija

jaja, prodaja, Gintaš FOTO: Luka Zeković
jaja, prodaja, Gintaš FOTO: Luka Zeković
jaja, prodaja, Gintaš FOTO: Luka Zeković
jaja, prodaja, Gintaš FOTO: Luka Zeković
jaja, prodaja, Gintaš FOTO: Luka Zeković