Jeste li znali da Vladin avion plaćate 6.849 eura dnevno?

Pavlović smatra da Vladin avio-servis nije glomazan luksuz, već mala i efikasna služba, ali da problem leži kod ministara koji ga zloupotrebljavaju

0 komentar(a)
27.04.2011. 14:47h

Godišnji trošak na letove ministara i državnih čelnika Vladinim avionom iznosio je 2,5 miliona eura, odnosno 6.849 eura dnevno.

Prema podacima o trogodišnjem periodu poslovanja Vladinog avio- servisa, koji su predstavljeni poslaniku PzP-a Koči Pavloviću, državni „lir džet 45“ svakodnevno je na službena putovanja članova Vlade trošio oko pet do šest hiljada eura.

Pozivajući se na dokumentciju koja mu je dostavljena, Pavlović je kazao da je Vladin avion gotovo svakoga dana bio aktivan.

„Do te sume se dolazi ako se zna da je avion svakodnevno letio po 1,5 sati, a da u vazduhu potroši između 5 i 6.000 eura, računajući i obavezne servise i osiguranje aviona i motora.

Dodaju li se tome aerodromski troškovi, putni troškovi posade, kao i troškovi podgoričke logistike, dolazi se do prosječne dnevne cijene od oko 8.000 eura - pa se prosječni godišnji trošak avio-servisa može procijeniti na oko 2,5 do 2,8 miliona eura“, rekao je Pavlović “Vijestima”.

Pavlović smatra da Vladin avio-servis nije glomazan luksuz, već mala i efikasna služba, ali da problem leži kod ministara koji ga zloupotrebljavaju. Da bi se to spriječilo, prema njegovom mišljenju, Skupština mora nadgledati korišćenje Vladinog aviona.

Opširnije u štampanom izdanju