Radnici traže da ih Stijepović zastupa u bordu Dakića

Povjerioci traže da im se dozvoli prisustvo na sjednici gradskog parlamenta 28. aprila, kada bi trebalo da se razmatra predlog odluke o ustupanju jedne lokacije u Podgorici Turskoj

71 pregleda0 komentar(a)
protest Radoje Dakić, Foto: Vesko Belojević
20.04.2011. 15:35h

Bivši radnici “Radoja Dakića”, a danas akcionari i povjerioci kojima se duguje oko 42 miliona eura prema izvršnim sudskim presudama, predložili su jednoglasno na protestu, upriličenom u blizini zgrade Vlade u Podgorici, da ih Slavoljub-Migo Stijepović, predsjednik Vladine komisije za imenovanje kadrova, ubuduće zastupa u bordu bivše fabrike mašina.

"Zaključak o predlogu Stijepovića donijet je jednoglasno, a usvojen je zbog negativne selekcije kadrova koji su do sada birani u bordu “Radoja Dakića”. Želimo da se Stijepović lično uvjeri šta se tamo godinama radi", saopštio je Milan Vukčević, predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca “Dakića”.

Bivši radnici tokom jučerašnjeg protesta odlučili su da upute pismo predsjedniku Skupštine Glavnog grada Rašku Konjeviću i od njega zatraže učešće u radu lokalnog parlamenta 28. aprila, kada bi trebalo da se razmatra predlog odluke o ustupanju jedne lokacije u glavnom gradu državi Turskoj.

"Tražimo odgovor na pitanje da li lokalna samouprava usvaja detaljne urbanističke planove u skladu sa interesima građana ili kada to samo njenim interesima odgovara. Mi radimo u interesu svih građana i tražimo da Podgorica ima status regionalnog centra", istakao je Vukčević.

Za kupovinu oko 200.000 kvadrata zemljišta od kojeg bi trebalo da se namire dugovanja bivšim radnicima ranije su ponuđene dvije ponude vrijedne 27, odnosno, 32 miliona eura.

"Povjerioci traže da se investicione ponude poboljšaju i nove sastanke u Vladi tim povodom očekujemo natrednih dana", istakao je Vukčević.