Barani hoće u finale

Savladali smo Feni u ligaškom dijelu takmičenja na njihovom parketu, pa zašto bi sada moralo da bude drugačije", zapitao se trener Mornara Pavićević.

116 pregleda0 komentar(a)
Đoko Pavićević, Foto: ARHIVA VIJESTI
14.04.2011. 21:58h

Preko Albanije, a nakon osmočasovne vožnje autobusom, ekspedicija Mornara je večeras doputovala u Kavadarce, gdje će sjutra veče od 19 sati igrati polufinalni meč završnog turnira Balkanske lige. Naporan put i žestok ritam i tempo u prethodnom periodu mogu da utiču na partije izabranika Đorđija Pavićevića na predstojećem fajnl-foru...

"Nakon mečeva doigravanja u četvrtfinalu ovog takmičenja, te dva supeligaška duela u svega četiri dana, očekuju nas nova iskušenja. Da smo umorni - jesmo. Međutim, ne tražimo nikakav alibi ili odstupnicu. Savladali smo Feni u ligaškom dijelu takmičenja na njihovom parketu, pa zašto bi sada moralo da bude drugačije", zapitao se trener Mornara Pavićević.

Paralelu između tog prethodnog duela i večerašnjeg je teško napraviti. Ulog je sada mnogo veći, ekipe su doživjele određene korekcije, a domaćin ima imperativ trijumfa pred domaćim navijačima što uvijek može da bude i motiv više, ali i otežavajuća okolnost.

"Oni su sačuvali praktično istu ekipu kao i na početku sezone. U našem timu nema više Salivena i Popovića, ali su tu Ljubojević, Sarajlija i Kuveljić. Prednost leži u činjenici da nemamo pred sobom nikakav imperativ. Plasmanom na fajnl -for ostvarili smo primarni cilj ove sezone, i sve što uradimo preko toga - biće veliki uspjeh. Najvažnije je da nas šut sa distance i poludistance posluži kao u nekim ranijim mečevima i blizu smo uspjeha", kategoričan je Pavićević.

Barani će na završnom turniru nastupiti sa najmlađom ekipom (prosjek tima je ispod 19 godina), a uz ogromno iskustvo kapitena Radovana Pešića i pouzdanog centra Bojana Ljubojevića, te „mlađeg“ po godinama ali ne i košarkaškom stažu Ivana Jelenića, spoj mladosti, poleta, ali i neophodnog iskustva može da odigra presudnu ulogu...

"Ostvarili smo primarni cilj, stigli do polufinala, ali se iskreno nadamo da to neće biti i posljednji stepenik na kome ćemo se zaustaviti. Dišemo kao jedan. Ovi momci nam daju dodatni polet i snagu, naše iskustvo je presudno u momentima kada se lome utakmice i to je dobitna kombinacija koja za sada i te kako dobro funkcioniše", istakao je pouzdani predvodnik Mornara Radovan Pešić.

Jedan od lidera „ mlade garde“ talentovani Nemanja Radović očekuje težak i uzbudljiv meč...

"Šanse su nam podjednake. Čisto sumnjam da će nas Feni potcijeniti kao u prvom meču. Znamo sve dobre i loše strane ekipe sa kojom igramo. Smatram da ukoliko od prvog minuta uđemo u meč onako kako znamo i umijemo - možemo da ostvarimo plasman u veliko finale", kategoričan je Radović.

U prvom polufinalu od 17 časova igraju Levski - Rilski.