TVCG tvrdi da je Milačić sam tražio da ide da premjerava imanje

Fejsbuk grupa i NVO Libertas otkazali su protest ispred zgrade TVCG jer su dobili pisana uvjerenja da Milačić nije susprendovan

134 pregleda0 komentar(a)
13.04.2011. 15:07h

Novinar TVCG Marko Milačić suspendovan je sa posla zbog učešća na uličnim protestima građana, organizovanih na društvenoj mreži Fejsbuk.

Milačiću je uredništvo Javnog servisa predložilo da se odmori mjesec dana, nakon što je, sa još nekoliko desetina građana, protestovao ispred sjedišta vlade 2. aprila, pod sloganom "Uličnim protestima protiv mafije", i tom prilikom dao izjavu TV Vijesti.

Milačić je potvrdio da trenutno ne radi, a direktorka TVCG Radojka Rutović nije željela da komentariše slučaj, kratko kazavši da se "zna kakva je procedura oko suspenzije".

“Prisustvovao sam protestima i podržao ih. Kao što sam i rekao - buđenje građanske svijesti je preduslov demokratije i sasvim je prirodno da narod izađe na ulice. Da pokaže i dokaže da postoji. Da misli, da reaguje, da se solidariše, da negoduje, da bude bijesan na ovu vlast. Nakon toga su mi poručili da nije korektno da ja iz Javnog servisa podržavam proteste koji, između ostalog, traže smjenu direktora Javnog servisa. I predložili mi da se odmorim mjesec dana dok se situacija malo slegne”, saopštio je Milačić “Vijestima”.

Rutović: Nije suspendovan već je tražio slobodne dane

Novinar Televizije Crne Gore (TVCG) Marko Milačić nije suspendovan sa posla, niti je prema njemu pokrenut bilo kakav postupak, već je na lični zahtjev dobio slobodne dane, kazala je direktor te medijske kuće Radojka Rutović.

Rutović je agenciji MINA kazala da nema ni govora o suspenziji, već je Milačić, na lični zahtjev dobio slobodne dane, zbog, kako je tražio, premjera imanja u Kučima.

“Nakon toga, najavio je da ide u inostranstvo na usavršavanje – na seminar o istraživačkom novinarstvu. Po okončanju tih obaveza, kolega Milačić vraća se svojim novinarskim zadacima u Javnom servisu”, navela je Rutović.

Ona vjeruje da će i Milačić potvrditi ove njene navode.

“Zbog svojih ideja Milačić nije imao bilo kakve probleme na poslu. Naprotiv, njegova karijera ide uzlaznom putanjom”, kazala je Rutović.

Fejsbuk grupa i NVO "Libertas" najavile pa otkazale protest ispred RTCG

Fejsbuk grupa Uličnim protestima protiv mafije i NVO Libertas otkazali su protest ispred zgrade Televizije Crne Gore jer su dobili pisana uvjerenja da Milačić nije susprendovan, niti da se protiv njega vodi postupak zbog podrške protestima.

Predstavnik grupe Robert Velašević sastao se sa direktorom TVCG Radojkom Rutović, od koje je dobio dokumenta koja potvrđuju da Milačić nije suspendovan, već da je, na lični zahtjev, dobio slobodne dane.

Velašević je agenciji MINA kazao da je Rutović obećala da će Milačić, nakon povratka iz Italije, gdje boravi zbog stručnog usavršavanja, nastaviti da radi na Javnom servisu.

“Nadam se da će direktorka TVCG stati iza svog potpisa i da Milačić neće imati nikakvih problema zbog podrške protestima”, rekao je on.

Velašević je naveo da je tražio susret da Rutović, jer niko ne treba ne smije imati kakvih posledica zbog podrške protestima.

Fejsbuk grupa Uličnim protestima protiv mafije i NVO "Libertas" ranije danas su pozvali sve građane Crne Gore, a posebno slobodne novinare, novinarska udruženja i intelektualce, da se u četvrtak "okupe ispred zgrade RTCG na protestu protiv suspenzije novinara Marka Maličića".

Opširnije u štampanom izdanju