Klijent Centra na Kakarickoj gori izložbom skupio novac za terapiju kolege

Organizatori su zajedno sa Milošem Vujačićem izuzetno zadovoljni posjetom i prodajom kao i time da je osam slika bilo rezervisano i prije same izložbe

67 pregleda0 komentar(a)
KIC izložba, Foto: Luka Zeković
07.04.2011. 15:52h

Centar za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori organizovao je trodnevnu donatorsku izložbu slikara Miloša Vujačića u holu KIC-a "Budo Tomović".

Slikar Miloš Vujačić koji je i sam klijent "Centra" došao je na ideju da izložbom prikupe novac za nastavak terapije drugog klijenta. Na izložbi je predstavio svojih 12 slika a svoj doprinos sa poklonjene tri slike dao je i Ermin Ćirlija slikar iz Australije.

"Nije slučajno što slika ima 12 jer one predstavljaju 12 koraka do izliječenja i svaka od njih predstavlja ono kroz što sam prolazio i kako sam doživljavao u protekle 12 mjesece rehabilitacije što se na slikama može i vidjeti. Drago mi je da sam kroz talenat koji posjedujem uspio da pomognem sebi a želim i drugima ,te se nadam da su ovakve donatorske izložbe tek početak i da će zaživjeti kod nas" kazao je Vujačić.

Organizatori su zajedno sa Milošem Vujačićem izuzetno zadovoljni posjetom i prodajom kao i time da je osam slika bilo rezervisano i prije same izložbe što je pokazatelj velikog interesovanja kompanija i institucija da se ovakav projekat podrži.

Među donatorima bili su i Delta City, Unika osiguranje,kompanija Čelebić, Fakultet političkih nauka, Fondacija za prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti, Coca-Cola.