Podgoričanin Šaćko Rastoder želi da se oženi i deseti put

Oženio je, kako se sjeća, jednu ženu koja ga je varala s drugim, i brak je trajao dok ih nije uhvatio na djelu, a ljubavnik pobjegao kroz prozor

100 pregleda0 komentar(a)
06.04.2011. 16:54h

Penzioner Šaćko Rastoder živi na Koniku, ima 64 godine i do sada se ženio devet puta, a trenutno traži desetu ženu s kojom bi proveo ostatak života.

"Ne može čovjek da nađe tako lako pravu ženu, a dok god ne nađe, mora da je traži i da se ženi", priča Rastoder i dodaje da biti srećan u braku nešto je najljepše što sebi možemo poželjeti, ali ukoliko je čovjek stariji i samoća mu još teže pada, potreba za životnim i bračnim drugom je još veća.

Od sedme žene, koja je umrla, imam dva sina, a od devet žena sa kojima je živio, dvije su umrle
Prvi put se, prisjeća se on, oženio kada je imao 20 godina, uzevši djevojku koja je imala 16 godina. Da bi je osvojio, predstavio se kao imućno službeno lice, ali kada je “mlada" vidjela da je siromah, napustila ga je nakon 15-ak dana.

"Uglavnom sam tako obećavao ženama da dobro živim, da imam dobru kuću i uslove za život, ali kada bi vidjele kako živim, otišle bi brzo. Sa Desom iz Morače sam bio 10 dana, a ona bi kao i druge ostala da žive sa mnom da sam imao više para, sređeniju kuću" mišljenja je Rastoder.

Oženio je, kako se sjeća, jednu ženu koja ga je varala s drugim, i brak je trajao dok ih nije uhvatio na djelu, a ljubavnik pobjegao kroz prozor.

"Iskočio je glavom bez obzira kroz prozor, ali su mu ostale cipele, broj 43, koje sam ja na kraju nosio tri godine" priča on.

Priča da mu je jedna žena iz Berana, koja se prezivala Kožar, bila najbolja, ali i najljepša, ali kako kaže, majka je podgovorila da ga napusti
Od sedme žene, koja je umrla, imam dva sina, a od devet žena sa kojima je živio, dvije su umrle. Nikada nije gledao koje su žene bile vjere i nacije, ako mu se neka svidi, ne bi se mnogo razmišljao.

"Jedna od njih je bila Srpkinja iz Leskovca, ali sam bio s njom svega tri mjeseca. Sa sedmom ženom, koja se prezivala Nikočević i devetom prezimena Prenta, pravio sam veća vjenčanja" ističe Rastoder.

On je već godinu dana neoženjen, pa kaže da mu je neobično kada je bez žene. Da ima ženu sjedio bih s njom, kaže, a svojim ženama ranije je krio da se ženio više puta, ali sada više ne krije.

Priča da mu je jedna žena iz Berana, koja se prezivala Kožar, bila najbolja, ali i najljepša, ali kako kaže, majka je podgovorila da ga napusti, pa je s njom bio svega dva mjeseca.