Sekulić i Kankaraš nezadovoljni kvalitetom hotela u Tivtu

I sama marina Porto Montenegro daje nam za pravo da kažemo da ovakvi kakvi su postojeći hotelski kapaciteti za Crnu Gori nijesu dobri.“, istakao je Sekulić.

147 pregleda0 komentar(a)
Sekulić i Kankaraš, Foto: Željko Komnenović
05.04.2011. 17:12h

Tokom radne posjete Tivtu, ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić i predsjednik opštine Miodrag Kankaraš saglasili su se da je urgentno turističko pitanje u ovom gradu nedostatak adekvatnih hotelskih objekata i da u tom smislu treba ohrabriti tivatska turistička preduzeća.

„Dužni smo da malo više ohrabrimo i „Mimozu“ i HTP „Primorje“ kada je u pitanju poboljšanje kapaciteta kojim gazduju. Čini mi se da su u ovom trenutku ne na onom nivou koji bi svi mi željeli.

Treba da privučemo investitore kako bi mogli računati na neku drugačiju klijentelu u odnosu na onu na koju je Tivat navikao.“ rekao je juče Sekulić ističući da će hotel „Palma“ HTP „Primorje“ nakon ove turističke sezone biti doveden do nivoa od 4 zvjezdice.

„Iskren da budem sa postojećim turističkim kapaciteta ne možemo biti zadovoljni i moramo ih dovesti do nivoa od 4 do 5 zvjezdica.

I sama marina Porto Montenegro daje nam za pravo da kažemo da ovakvi kakvi su postojeći hotelski kapaciteti za Crnu Gori nijesu dobri.“, istakao je Sekulić.

Valorizovati kapacitete

Predsjednik tivatske opštine Miodrag Kankaraš je ocijenio da HTP „Primorje“ „ide koracima koji garantuju da će njihovi kapaciteti biti valorizovani na pravi način“ dok sa HTP „Mimozom“ koja je sa opštinom suvlasnik nekoliko lokacija treba „naći strateškog partnera ili ih kroz adekvatna zakonska rješenja primorati da valorizuju potencijale.“

„Bez obzira na valorizaciju kapaciteta na poluostrvu Luštica i kompleksu Plavi horizont, Svetog Marka i Porto Montenegra ostaje valorizacija samog gradskog jezgra gdje je neophodno dobijanje hotela odgovarajuće kategorije.“, istakao je Kankaraš.

Odgovarajući na pitanje „Vijesti“ o tenderu za dugoročni zakup bivšeg tivatskog poljoprivrednog dobra „Montepranzo Bokaprodukt“ na kome se planira izgradnja golf terena ministar Sekulić je istakao da je pitanje restitucije „uvijek aktuelno“.

„Vlasnici će u svakom trenutku biti obeštećeni ako sudski dokažu svoja vlasnička prava i država tu preuzima punu odgovornost.“, obećao je Sekulić.

„Promjena vlasnika ili vlasničke strukture prilikom prodaje većinskog paketa akcija preduzeća „Montepranzo“ apsolutno ne utiče na imovinsko pravna pitanja i odnose“, istakao je Kankaraš.

„Da li će vlasnik biti država, državni fondovi ili će sjutra biti neka druga firma neće uticati na vlasnička prava ljudi koji traže ili povraćaj ili obeštećenje na pravi način.

Ljudima objasniti da je za njih svejedno ko će biti vlasnik, Zavod za zapošljavanje i Fond PIO ili neka NN firma jer na njihova prava na restituciju i pravično obeštećenje to neće uticati.“, naglasio je predsjednik tivatske opštine.