Rakojević smijenjen, Mijanović novi kormilar

Očigledno da je trenutna situacija zahtijevala određenu reakciju, kako bi se što prije prebrodila rezultatska kriza", kazao je direktor Sutjeske Andrija Vujović.

52 pregleda0 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Savo Prelević
05.04.2011. 14:42h

Ljubav između Sutjeske i Nikole Rakojevića nije dugo trajala – nakon loših rezultata u proljećnom dijelu šampionata, čelnici nikšićkog prvoligaša odlučili su da naprave radikalan potez, koji jeste i nije iznenađenje. Rakojević je smijenjen, a na mjesto trenera postavljen je Dragan Mijanović.

Kap koja je prelila čašu je poraz od Mornara, koji je lakše nego što se moglo i pretpostaviti savladao konfuzne Nikšićane. U prilog tome govori izjava sada već bivšeg stratega Nikole Rakojevića “da njegov tim nije imao pristup igri kao u prethodnom kolu kada je savladan Mogren”.

U svako slučaju devet kola prije kraja prvog dijela Sutjesku očekuje težak zadatak u borbi za opstanak u društvu najboljih.

“U ovo trenutku nalazimo se na poziciji koja direktno vodi u niži rang takmičenja. To je za mene lično poražavjauća činjenica, kao i za sve ljude koji istinski vole ovaj klub. Očigledno da je trenutna situacija zahtijevala određenu reakciju, kako bi se što prije prebrodila rezultatska kriza. S tim u vezi želim da obavijesti javnost da Nikola Rakojević nije više trener Sutjeske, tako da će priliku da vodi prvi tim dobiti Dragan Mijanović. Nema potrebe da ističem koliko je Rakojević u prethodna tri mjeseca uložio sebe u posao koji obavlja maksimalno profesionalno i odgovorno. Na zvaničnim mečevima ekipa nije pružala ni djelić od onoga kako se ponašala na treninzima. Po mojoj procjeni, situacija je zahtijjevala da reagujemo i da pokušamo da razdrmamo ekipu, koja ne daje ni dio od onoga što može. Sa druge strane, novi trener ima kvalitet da u narednom periodu vodi prvi tim Sutjeske, jer je dosadašnjim radom i rezultatima sa mlađim selekcijama zaslužio priliku", kazao je direktor Sutjeske Andrija Vujović.