Elizabet Tejlor za sobom ostavila bogatstvo u parfemima

Njen brend White Diamonds najbolje je prodavani parfem u cijeloj kolekciji, a u kombinaciji sa Passion i Passion for Men prošle godine od prodaje širom svijeta je donio oko 69 miliona dolara.

139 pregleda0 komentar(a)
Elizabet Tejlor, Foto: Beta
27.03.2011. 11:51h

Iako je pokojna Elizabet Tejlor svoj posljednji glumački angažman imala prije 10 godina, iza sebe je ostavila veliko bogatstvo. Linija njenih poznatih parfema nastaviće da donosi velike prihode.

Njen brend White Diamonds najbolje je prodavani parfem u cijeloj kolekciji, a u kombinaciji sa Passion i Passion for Men prošle godine od prodaje širom svijeta je donio oko 69 miliona dolara. Legendarna glumica je u srijedu preminula u 79. godini života, a do tada je aktivno promovisala svoje proizvode. White Diamonds je predstavila 1991. godine i odmah je postao toliko popularan da su mnogi komentarisali kako je nadmašila samu sebe. "Najbolje ćemo odati počast Elizabet Tejlor ako održimo postojanje brendova koje je kreirala i toliko voljela", kazao je direktor partnerske kozmetičke kompanije. I pored svega, još uvijek se ne zna šta će biti sa imovinom preminule glumice.