Uhapšen izvršni direktor naftne kompanije Ina

Hrvatska naftna kompanija je navela da postupak nije povezan s poslovanjem Ine, kao ni za poziciju Milkovića kao glavnog izvršnog direktora Ine

0 komentar(a)
Ina, Foto: Ina.hr
25.03.2011. 17:09h

Izvršni direktor naftne kompanije Ina Bojan Milković uhapšen je danas zbog navodnog primanja mita dok je bio na čelu kompanije Krosko, članice Ina Grupe, javili su hrvatski mediji. Ina je u saopštenju za javnost potvrdila je da su u toj kompaniji sprovedene istražne radnje u sklopu krivičnog postupka protiv Milkovića. Hrvatska naftna kompanija je navela da postupak nije povezan s poslovanjem Ine, kao ni za poziciju Milkovića kao glavnog izvršnog direktora Ine. On je na to mjesto imenovan sredinom 2009.

"Nadamo se da će se u postupku dokazati neutemeljenosti navoda protiv Milkovića", navela je Ina, koja je istakla da će sarađivati s mjerodavnim organima i osigurati sve potrebne informacije. Bojan Milković zaposlen je u Ina grupi od 1996. Godine, a predsjednik Crosca bio je od marta 2005. do juna 2009.

Hrvatski mediji su javili da je policija pretražila Milkovićevu kancelarij u zgradi Ine, a zatim je počela i pretraživanje njegove kuće u Zagrebu.