Prijem budućih đaka prvaka u škole od aprila

Od obavezne dokumentacije roditelji treba da pored uvjerenja o ljekarskom pregledu, dostave uvjerenje o državljanstvu i izvod iz knjige rođenih djeteta

0 komentar(a)
đaci prvaci, Foto: Arhiva "Vijesti"
24.03.2011. 17:17h

Prijem budućih đaka prvaka u zavisnosti od škole počeće početkom ili sredinom aprila i trajaće do početka školske godine.

Od obavezne dokumentacije roditelji treba da pored uvjerenja o ljekarskom pregledu, dostave uvjerenje o državljanstvu i izvod iz knjige rođenih djeteta.

U OŠ "Radojica Perović” prijem prvaka će početi 4. aprila.

"Prijem prvaka će početi 4. aprila, svakog radnog dana od 9 do 15 časova. Ukoliko i bude nekih izmjena termina roditelji će biti blagovremeno obaviješteni" rekla je pomoćnica direktora u OŠ „Radojica Perović” Vesna Načić.

Objašnjavajući proceduru prijema Načić je rekla da buduće prvake testira pedagog na specijalnim standardizovanim matricama.

Pored pedagoga razgovoru sa djetetom prisustvuju psiholog i logoped.

"Ipak, da se dijete ne bi uplašilo razgovor vodi samo pedagog", rekla je Načić.

U OŠ "Milorad-Musa Burzan" prijem prvaka će početi sredinom aprila.

Pored uobičajene administracije potrebno je zakazati termin testiranja djeteta kod psihologa.

"Prema rezultatima testova prave se strukturno ujednačena odjeljenja", rekla je direktorica u OŠ „Milorad-Musa Burzan” Branka Lakić.

Izabrani doktori za djecu- pedijatri počeli su u ponedjeljak da obavljaju sistematske preglede djece za upis u osnovnu školu. Uz sistematske preglede, vrši se i redovna vakcinacija djece protiv difterije, tetanusa, morbila, rubeole i zauški.

Sistematski pregledi se uz ovjerenu knjižicu obavljaju po unaprijed zakazanim terminima kod izabranih pedijatara, pa je neophodno da se roditelji obrate medicinskim sestrama i zakažu pregled djece.