Ruski mediji: Putinomanija u Srbiji

"U Srbiji postoji prava Putinomanija, njega tu obožavaju. Putin je počasni građanin nekoliko srpskih gradova, počasni doktor beogradskog Univerziteta", piše list.

0 komentar(a)
24.03.2011. 10:35h

Vodeća ruska štampa detaljno izvještava o posjeti premijera Vladimira Putina Beogradu, ocjenjujući da je on veoma popularan u Srbiji.

Rosijska gazeta u članku pod nazivom "Savez nacionalnog saglasja" piše da je Putin posjetom Beogradu "potvrdio bliske odnose s najbližim saveznikom". List piše da u srpskoj prestonici "veoma vole" Putina.

Rosijska gazeta u članku pod nazivom "Savez nacionalnog saglasja" piše da je Putin posjetom Beogradu "potvrdio bliske odnose s najbližim saveznikom".
"Svuda su okačeni plakati s njegovim likom, a domaća televizija počinje vijesti sa detaljima posjete. Ispred Palate Srbija i Skupštine Putina je dočekalo nekoliko stotina ljudi sa zastavama, plakatima i portretima", piše list. List Komersant piše da je predsjednik Srbije Boris Tadić zadovoljio interes svojih sugrađana, koji su se uspaničili kada su vidjeli da su Turci počeli da se kolebaju oko gasovoda Južni tok.

"Južni tok je potreban Srbima, i oni to ne skrivaju", piše list i navodi Tadićeve riječi da ga je Putin uvjerio da će projekat biti realizovan. "Ispalo je mnogo lakše uvjeriti u to srpskog predsjednika nego turskog", dodaje list.

"Južni tok je potreban Srbima, i oni to ne skrivaju", piše list i navodi Tadićeve riječi da ga je Putin uvjerio da će projekat biti realizovan.
Izvještač Komersanta, takođe, opisuje atmosferu u pres-centru gdje se očekivala konferencija za novinare Tadića i Putina, navodeći da je bilo problema sa internetom, da nije bilo hrane, pa ni dovoljno vode. "U Srbiji postoji prava Putinomanija, njega tu obožavaju. Putin je počasni građanin nekoliko srpskih gradova, počasni doktor beogradskog Univerziteta", piše list.

Galerija