Van der Vart: Šefe, želim više da igram

Rafino nezadovoljstvo je kulminiralo u prošlom kolu u utakmici protiv Vest Hema. Tada ga je Rednap, iako je bilo 0:0, zamijenio u 72. minutu

0 komentar(a)
Van der Vart, Foto: REUTERS
23.03.2011. 12:46h

Rafael van der Vart je jedan od ključnih igrača Totenhema u svim uspjesima u Ligi šampiona ove sezone, ali je izrazio nezadovoljstvo što ne igra više. Naime, od 26 mečeva na kojima je bio u timu, samo osam je proveo svih 90 minuta na terenu.

- Volim da igram svih 90 minuta, ali se u Totenhemu to ne događa često. Pročitao sam kako menadžer Hari Rednap želi da razgovara sa mnom, ali ga nisam vidio prije nego što sam otišao na pripreme reprezentacije - rekao je Van der Vaart holandskim novinarima.

Rafino nezadovoljstvo je kulminiralo u prošlom kolu u utakmici protiv Vest Hema. Tada ga je Rednap, iako je bilo 0:0, zamijenio u 72. minutu.

- Igrao sam dobro i nisam vidio razloga za izmjenu - kazao je Van der Vart.

Rednap nije izašao u javnost kako bi objasnio o čemu se radi, ali brojke govore da mu je Van der Vart najbolji strijelac ove sezone - postigao je ukupno 10 golova u Premijer ligi, jedan manje nego tri napadača zajedno (Defo, Krauč i Pavljučenko).