Fatić i Bukilić izabrani za selektore

Upravni odbor Karate saveza Crne Gore imenovao je selektore za sve selekcije, na četvorogodišnji mandat, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.

208 pregleda0 komentar(a)
Karate savez press, Foto: Karate savez Crne Gore
21.03.2011. 14:51h

Upravni odbor Karate saveza Crne Gore imenovao je selektore za sve selekcije, na četvorogodišnji mandat, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Za selektor muške seniorske i juniorske reprezentacije u borbama je Dragoljub Fatić, seniorke će voditi Slavenko Bajić, kadete Slobodan Vlahović, kadetkinje Radoslav Vukićević, muške i ženske nade Dejan Ivanović, odnosno Vojin Dulović, dok će kondicioni trener svih selekcija biti

Trener muške i ženske kata seniorske i juniorske reprezentacije je Jugoslav Bukilić, dok će ženske nade i starije pionire vodi Slavka Maksimović, a muške Nela Tatar.

U okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Cirihu, od 6. do 8. maja, karate reprezentacija u borbama je odradila pripreme u dva ciklusa, nakon čega je učestvovala na turniru u Sloveniji, gdje je 12. i 13. marta, u konkurenciji 13 država i oko 200 takmičara osvojeno pet znatnih medalja, jedna srebrna te dvije bronzane. Do odlaska na EP, naša reprezentacija će u aprilu nastupiti na međunarodnim turnirima u Sarajevu i Čačku.

“Zdravstveni bilten nam nije naklonjen. Nemanja Brašanac je imao operaciju koljena, Danilo Lučić takođe ima zdravstvenih problema. Simo Lučić se ne može odazivati aktivnostima zbog obaveza na fakultetu. I Stefan Karadžić lakšu povredu, pa bi trebalo brzo da se priključi radu. Ovakva trenutna situacija nas zabrinjava, ali skoro sve kategorije će nastupiti u Cirihu, ekipa takođe, iako smo oslabljeni povredama”, kazao je selektor Fatić.

Selektor kata tima Jugoslav Bukilić je istakao da mu je "najveći problem što najviše očekuje od ženskog kata tima i Mijata Vojvodića”.

“Dvije od tri članice tima su u radnom odnosu, jer im je to neophodno za egzistenciju, a imam poteškoća i u terminima za pripreme i nastupe na takmičenjima. Ukoliko se procijeni da je turnir u Sarajevu kvalitetan i za selekciju u katama, nastupićemo. U suprotvnom ostaćemo u Podgorici i odraditi vikend priprema, pa nakon toga otići u Čačak koji je sigurno kvalitetan turnir i za selekciju u katama”, kazao je Bukilić.

UO KSCG je izabrao stručne komisijena predlog Tehničkog komiteta – selektorsku komisiju, komisija za zvanja, takmičarsku komisiju, a za nacionalne instruktore je imenovao Veselina Mićovića i Dragoljuba Kopitovića.

“Hvala UO na izboru i podršci u radu tehničkog komiteta. Strateški plan je da se oforme stručne komisije, i u narednom mandatu da se nadamo plodovima našeg rada. U radu sa reprezentacijom uključićemo kondicionog trenera, fiziotarapeuta, specijalista sportske ishrane, ljekare sportske medicine. Uz selektore se nadamo uspjesima reprezentacije”, kazao je Veselin Mićović.

O realizovanim državnim i međunarodnim programskim aktivnostima KSCG govorio je predsjednik Vladimir Mrvaljević.

“Postigli smo jedinstvo KSCG. Odrađene su vrlo kvalitetno sve zacrtane aktivnosti. Nadamo se uskoro novom kancelarijskom prostoru i pomoći gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše. Pozivamo sve prijatelje karatea i zainteresovanim spozorima da se, ukoliko imaju interesa, uključe i pomognu savez. KSCG ima 5.000 vježbača i još toliko familija uključenih u karate sport, pa je to, po nama, uz rezultate dovoljan interes da nas pomognu sponzori. U nastavku će UO KSCG nastaviti kvalitetno da radi jer su u UO sve ozbiljni ljudi i daju veliki doprinos u radu KSCG”, istakao je predsjednik KSCG Vladimir Mrvaljević.