Napadnuti sajtovi južnokorejskih institucija

Portparol južnokorejske kompanije Ahnlab, koja se bavi bezbjednošću na internetu, Park Kun Vu, rekao je da su napadi slični onima koji su ranije izvođeni.

55 pregleda0 komentar(a)
Kompjuter, Foto: Shutterstock.com
05.03.2011. 11:30h

Oko četrdeset vladinih i privatnih sajtova u Južnoj Koreji bilo je meta hakerskog napada, ipak zvaničnici nijesu prijavili ozbiljniju štetu, javlja Fox news.

Radi se od DOS napadima (Denial-of-service), kažu iz Nacionalnog centra za sajber bezbjednost Južne Koreje, koji se zasnivaju na tome da se kroz slanje velikog broja zahtjeva ka serverima, on preoptereti ili obori, i time spriječi pristup sajtovima koji se na njemu nalaze. Među napadnutim sajtovima nalaze se i sajtovi kabineta predsjednika države, ministarstva spoljnih poslova, nacionalne obavještajne službe, američkih snaga u Koreji i nekih finansijskih institucija. Portparol južnokorejske kompanije Ahnlab, koja se bavi bezbjednošću na internetu, Park Kun Vu, rekao je da su napadi slični onima koji su ranije izvođeni, a čije mete su bili isti sajtovi. Tada su tragovi vodili do Sjeverne Koreje. Ipak, on naglašava da ljudi često upiru prstom u Kinu, jer velika količina malicioznog softvera vodi porijeklo iz ove zemlje.