Eksplozije se nižu, a premijer bez komentara

Iz opozicije su oštro kritikovali vlast zbog bezbjednosne situacije

280 pregleda30 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Screenshot (Youtube)
30.03.2018. 18:17h

Premijer Duško Marković danas nije bio raspoložen za komentariše čak šestu eksploziju u Podgorici u svega mjesec dana. S druge strane, iz opozicije su oštro kritikovali vlast zbog bezbjednosne situacije.

"Ukupna bezbjednosna situacija, u smislu bezbjednosti samih osoba koje se šetaju ulicama, do bezbjednosti teritorije Crne Gore i samog suvereniteta je u totalnom haosu pod režimom Mila Đukanovica. To je nešto što mora pod hitno da se promijeni", poručio je Marko Kovačević iz Demokratskog fronta.

Momo Koprivica iz Demokratske Crne Gore smatra da od države niko ne može da bude jači, osim ukoliko to država ne želi.

"Nažalost, u slučaju Crne Gore, u posljednje tri decenije mafija je jača od države zato što su ključni djelovi državnog aparata, posebno oni rukovodeći, srasli sa mafijom", tvrdi Koprivica.

Mirko Stanić iz Socijaldemokratske partije (SDP) ističe da država prije svega treba da prizna da postoji kriza u oblasti bezbjednosti.

"Kao što znate, DPS-premijer Marković je rekao da je bezbjedonosno stanje odlično u Crnoj Gori, mislim da ga ove situacije demantuju i mislim da prije svega treba da kaže stanje bezbjednosti veoma loše i da ono ide ka gorem", kazao je Stanić.

Nekadašnji ministar policije iz redova opozicije Goran Danilović ponavlja da su zakazali svi djelovi sistema, a slično misli i lider Prave Crne Gore, Marko Milačić.

„Prosto kada se takve stvari dešavaju, neko je debelo zatajio. Mi imamo neprofesionalce i nespobne ljude u Upravi policije, i imamo Vladu koja nikako tu činjenicu da prihvati. Dakle, nije više kriva policija, nego Vlada", ističe Danilović.

Milačić je kazao da se radi o tridesetogodišnjem sistematskom urušavanju “ne samo bezbjednosnih već i moralnih vrijednosti”, što je tvrdi, dovelo do ambijenta u kom je gledajući vladajuću elitu “moderno biti izvan zakona, a zatucano živjeti od poštenog rada”.

Danilović izražava bojazan da nas u budućnosti očekuju i krvaviji obračuni.

„Nećemo izbjeći ni nevine žrtve, a onda će biti kasno. Nijesam optimista, ne vidim da će ovo skorije stati“, zaključio je on.