Anćeloti: Ne bojim se otkaza, idemo u četvrtfinale

- Liga šampiona je specifična, nikada nema lakog protivnika. Motivacija nam nije potrebna, samo moramo da izađemo iz mraka i da damo maksimum - rekao je Anćeloti

0 komentar(a)
21.02.2011. 17:56h

Čelzijeva sezona sada isključivo zavisi od Lige šampiona, pa je pred duel sa Kopenhagenom, u kojem je londonski klub veliki favorit, opet porasla tenzija u blizini Karla Anćelotija.

Iako je Čelzi u subotu eliminisan iz FA kupa, iako je trenutno na 5. mjestu u Premijer ligi, Italijan je odbio da priča o odlasku sa „Stemford bridža”.

- Ne bojim se smjene. Odluku o mom statusu donosi vlasnik kluba. Moje je da radim i pružim maksimum. U fudbalu je ova vrsta pritiska normalna i morate da naučite da se nosite sa tim - rekao je Anćeloti.

Poraz od Evertona u FA kupu je potpuno razbio Anćelotijevu koncepciju, međutim, Čelzi mora da istraje, jer ga jedino Liga šampiona drži u životu.

- Osjećamo pritisak, u ovakvim mečevima je to neophodno. Kopenhagen je protivnik koji može da nam stvori probleme, ali imamo 180 minuta da dokažemo da smo bolji i da odemo u četvrtfinale. Jedno je sigurno - bolji smo od Danaca, ali to moramo da dokažemo na terenu - kazao je bivši trener Milana.

Londonski klub, ako se gleda tradicija, ne bi trebalo da ima problema u ovom dvomeču, jer je u posljednjih sedam godina pet puta igrao polufinale. Međutim, trofej prvaka Evrope još nije stigao na „Stemford bridž”...

- Liga šampiona je specifična, nikada nema lakog protivnika. Motivacija nam nije potrebna, samo moramo da izađemo iz mraka i da damo maksimum - rekao je Anćeloti.

Po najavama, večeras će u plavom dresu u Ligi šampiona da debituje Fernando Tores, koji i dalje čeka prvi gol u dresu „plavih”.

Kopenhagen, sa druge strane, nije odigrao zvanični meč od 7. februara, ali svejedno se očekuje pakao na „Parkenu”. Tim Stalea Solbakena je na tom stadionu u grupi uzeo bod Barseloni.

- Kada utakmica počne, Kopenhagen će da napadne Čelzi. Siguran sam da imamo šanse, iako je Čelzi favorit - kazao je Jesper Gronkjer.

Danski veteran je od 2000. do 2004. godine igrao za Čelzi.

- Nema emocija, mečevi sa Čelzijem se za mene ne razlikuju od ostalih - istakao je Gronkjer.

Kopenhagen - Čelzi

Kopenhagen - Čelzi Kopenhagen - Stadion „Parken”. Kapacitet: 38.045. Sudija: Bjern Kuipers (Holandija). Početak u 20.45.

Kopenhagen (4-4-1-1): Viland - Jorgensen, Antonson, Vendt, Pospeh - Klaudemir, Bolanjos, Kvist, Vingard - Gronkjer - N’Doje.

Čelzi (4-3-3): Čeh - Bosingva, Ivanović, Teri, Kol - Esijen, Mikel, Lampard - Anelka, Tores, Maluda.